Домашній сир з молока
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі неймовірно простий рецепт домашнього сиру з молока, який можна використовувати в якості закуски або інгредієнта для улюбленого салату.
Цей рецепт приготування домашнього сиру з молока не вимагає особливих інгредієнтів, Таки як дріжджі, що робить його доступним і досить простим. Такий сирок виходить завжди, якщо молоко вибрано хорошої якості, так що не варто боятися спробувати повторити цей рецепт.
- Молоко - 2 L
- Лимон - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
1. Для приготування цього сиру потрібна велика каструля, в яку слід налити молоко і відправити на вогонь.
2. Тим часом можна вимити лимон, обсушити його і вичавити сік, процідивши його потім через сито. В рецепт приготування домашнього сиру з молока використовують іноді лимонну кислоту, проте краще взяти сік.
3. З закипаючого молоко зняти пінку. Якщо під рукою є термометр, то потрібно занурити його в молоко і стежити за тим, коли температура досягне 95 градусів. Якщо термометра немає, то після закипання можна зняти молоко з вогню і залишити на 3-5 хвилин.
4. У гаряче молоко всипати сіль і спеції за смаком (при бажанні можна обійтися і без них, щоб залишити натуральний смак сиру). Влити тонкою цівкою лимонний сік.
5. Процес відділення сиру від сироватки відбувається буквально на очах. Потрібно стежити за тим, якого кольору буде сироватка. Як тільки вона стане прозорою, значить процес завершено.
6. Потім потрібно швидко відкинути масу на дрібний друшляк або марлю, зібравши сироватку (вона може стане в нагоді для інших страв).
7. Залишити сир в марлі (можна підвісити кудись) або перекласти в спеціальну форму. Ось і весь простий рецепт домашнього сиру з молока. Коли він повністю охолоне, то придбає потрібну текстуру.