Дитячі пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені для дітей краще робити самим, а не купувати в магазині, такі продукти можуть містити консерванти та інші небезпечні елементи. Сьогодні я розповім, як правильно приготувати дитячі пельмені.
М'ясний фарш - це традиційна начинка для пельменів. Для діток молодшого віку використовуйте фарш з курки, індички, кролика або яловичини. А для старших діток можна вже використовувати свинину або баранину. Починати краще всього з звичайного фаршу з одного виду м'яса. Ніяких спецій, можна використовувати тільки сіль! Потім можете експериментувати, додаючи до начинки різні овочі або зелень. Для заправки використовуємо тільки сметану і вершкове масло. Можна приготувати невелику партію пельменів на один-два прийоми, але зручніше заготовити такі пельмені про запас і використовувати після заморозки в міру потреби.
- Борошно - 400 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насамперед приготуйте тісто для пельменів. Можете приготувати його за вашим рецептом або зробити як я. У глибоку миску налийте воду, додайте сіль і масло. Перемішайте і частинами введіть борошно. Замісити руками пружне і еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте і залиште на 30 хвилин.
На м'ясорубці перекрутити куряче філе і цибулю. Додайте сіль і перемішайте. Фарш для пельменів готовий.
Від тесту відріжте шматок, розкачайте його ковбаскою і наріжте на невеликі шматочки. Розмір шматочків залежить від бажаного розміру готових пельменів.
Потім кожен шматочок тіста розкачати у формі кола і викладіть в центр трохи фаршу.
Сформуйте пельмені. Я скріплюю гурток тесту навколо начинки в формі півмісяця, а потім з'єдную вушка-кінчики.
Виходять ось такі пельмені. У мене вийшло 75 штук.
Частина пельменів можна відварити, а іншу частину заморозити і використовувати в міру потреби.
Дитячі пельмені готові. Подавайте їх з шматочком вершкового масла, сметаною і зеленню. Приємного апетиту вашим малюкам!