Дієтичний хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
У гонитві за красивою фігурою зовсім необов'язково відмовлятися від усього мучного. Візьміть на замітку рецепт приготування дієтичного хліба в мультиварці - і обов'язково зробіть його будинку.
Це досить простий рецепт дієтичного хліба в мультиварці, який можна їсти без страху знайти зайві кілограми. Його можна зберігати в холодильнику до 6 днів, і він буде залишатися таким же смачним. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде хліб вагою близько 1.5 кг.
- Вода - 300 мілілітрів
- Житня стартер - 400 мілілітрів
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Житнє борошно - 350 грам
- Вівсяна мука - 350 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Солод - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Для приготування тіста необхідно спершу відправити в мисочку солод.
2. Потім - додати цукор. У рецепті приготування дієтичного хліба в мультиварці можна використовувати коричневий цукор.
3. Всипаємо сіль.
4. Коріандр подрібнюємо і додаємо в мисочку.
5. Вливаємо олію без запаху.
6. А потім - гарячу воду. Все як слід перемішуємо.
7. Просеем житнє борошно з вівсяної, даси їх до мисочку. Якщо вівсяної муки під рукою немає, її можна легко і швидко зробити самостійно, подрібнивши в блендері або в кавомолці вівсяні пластівці. Також при бажанні дієтичний хліб в мультиварці в домашніх умовах можна зробити і з пшеничного борошна.
8. Вливаємо закваску.
9. І починаємо замішувати тісто.
10. Воно повинно вийти м'яким, еластичним і однорідним.
11. Тепер йому потрібно надати форму чаші мультиварки.
12. Саму чашу за допомогою пензлика змастіть рослинною олією. Викладемо в чашу тісто, смажена верх пензликом з маслом.
13. Тепер починається найцікавіший процес - расстойка. Класичний рецепт дієтичного хліба в мультиварці передбачає 6-8 годинну расстойку при температурі близько 40 градусів.
14. Далі на режимі "випічка" будемо пекти хліб близько 1 годину. Потім акуратно перевернемо його і будемо випікати ще близько 55-65 хвилин. Хліб потрібно як слід остудити, а потім розрізати. Можна дегустувати!