Дієтична сирна запіканка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам відмінний варіант ніжною запіканки без манки або муки. Саме тому калорійність запіканки низька. Її можна урізноманітнити свіжими фруктами або сухофруктами. Дивимося!
Сирну запіканку можна приготувати і без цукру, замінивши його на мед або на натуральний підсолоджувач. А натуральний йогурт також можна замінити на кефір, на смак це ніяк не відіб'ється. Дотримуйтесь моїм рецептом, як приготувати дієтичну сирну запіканку в мультиварці, і порадуйте свою сім'ю смачним і корисним стравою!
- Сир - 400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Натуральний йогурт - 3-4 Ст. Ложок
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Зелене яблуко - 1 штука
Підготуйте продукти для запіканки. Так як запіканка повинна бути низькокалорійної, то відповідно сир і йогурт візьміть нежирний або зовсім знежирений.
З'єднайте сир з цукром і крохмалем. Вилочкою ретельно перемішайте, роздавлюючи великі грудочки сирні.
Додайте сирі курячі яйця, йогурт. Перемішайте, додайте ванільний цукор або ванілін.
Яблуко ретельно вимийте, видаліть серцевину, якщо шкірка жорстка, то зніміть її. Яблуко порізати на невеликі шматочки і додайте в сирне тісто.
Каструлю мультиварки змастіть любимо кондитерським жиром, вершковим маслом або просто рослинним без запаху. Перелийте сирно-яблучну масу в каструлю, рівномірно розподіліть. Встановіть каструлю в мультиварку, виберіть режим "випічка" і виставте час 50 хвилин. Початок!
Запіканка готова! Але не спишіть її діставати. Вимкніть мультиварку з мережі. Відкрийте кришку, дайте запіканці добре охолонути. Після чого вона легко вийде з форми і не втратить вигляд. Смачного!