Деруни з фаршем курячим
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити смачне, ситне і апетитне блюдо, яке припаде до смаку всій родині і гостям? Тоді зверніть увагу на цей простий рецепт дерунів з фаршем курячим, смажених на сковороді.
Якщо ви любите це традиційне картопляне блюдо, тоді вам обов'язково припаде до смаку цей рецепт приготування дерунів з фаршем курячим. Таке блюдо стане відмінною альтернативою гарячого без зайвого клопоту.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Філе - 500 грам
- Сіль - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Вимити і обсушити куряче філе. Нарізати невеликими шматочками. Очистити цибулину.
2. Пропустити філе з цибулею через м'ясорубку. Щоб маса була більш однорідною, можна використовувати блендер.
3. Очистити картоплю і подрібнити. Найчастіше цей простий рецепт дерунів з фаршем курячим передбачає використання терки, однак якщо є спеціальна насадка, підійде і м'ясорубка.
4. Вбити в картопля яйця, посолити і поперчити за смаком. Перемішати до однорідності.
5. До фаршу теж додати яйце і спеції за смаком.
6. З курячого фаршу потрібно сформувати невеликі медальйони і викласти їх на тарілку. Якщо маса дуже рідка, можна додати трохи панірувальних сухарів.
7. Розігріти на сковороді рослинне масло і викласти картопляну масу. В серединку викласти медальйони з фаршу.
8. Закрити фарш ще невеликим шаром картоплі. Смажити деруни з фаршем курячим в домашніх умовах до золотистої скоринки.
9. Акуратно перевернути і смажити з другої сторони до скориночки. Перед подачею викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.