Деруни прості
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите недорогі, ситні і смачні страви, тоді обов'язково повинні спробувати цей варіант, як приготувати деруни прості. Чудова ідея на обід або вечерю для всієї родини. Рекомендую!
Цибулину в основу я рекомендую додавати не тільки для смаку, але і для того, щоб картопля не темнів. Борошно і сметана - це опціональні інгредієнти. Подавати деруни до столу найкраще гарячими, але і остиглі вони залишаються досить смачненьким.
- Картопля - 5-6 штук
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Наш невеликий і недорогий набір інгредієнтів.
2. Овочі очистіть і залийте холодною водою. Картопля краще потримати в воді не менше 20-30 хвилин.
3. Після натріть картоплю і цибулю на тертці.
4. Всипте трохи борошна, перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком.
5. І трохи сметани. Ще раз перемішайте. Усе, база готова.
6. Розігрійте рослинне масло на сковороді. Викладайте ложкою картопля і смажте на середньому вогні до рум'яності з двох сторін. Готові деруни викладіть спершу на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, а після відразу подавайте до столу, доповнивши сметаною, наприклад.