Деруни картопляні прості
(покроковий рецепт з фото)
Я твердо вірю, що це один з тих рецептів, які повинна знати кожна господиня. Ці деруни вимагають тільки кілька простих інгредієнтів, і я ніколи не зустрічала людини, який би не любив їх.
Як приготувати деруни картопляні, мене навчила моя мама. І я готую їх мінімум раз на місяць. Можна подавати їх зі сметаною або вершково-грибним соусом, що зробить їх ще смачнішими.
- Картопля - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Борошно - 40 грам
1
Лук і картоплю натріть на дрібній тертці.
Помістіть масу з картоплі в сито або в кухонний рушник і відіжміть вологу.
Помістіть масу з картоплі в сито або в кухонний рушник і відіжміть вологу.
2
Рідина вилийте, але стежте щоб залишився крохмаль, який осяде в мисці.
Поверніть картопляну масу в миску і додайте яйце, борошно, сіль і перець. Перемішайте.
Поверніть картопляну масу в миску і додайте яйце, борошно, сіль і перець. Перемішайте.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Викладіть деруни. Обсмажте 2-3 хвилини з кожного боку.
4
Помістіть їх на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру. Подавайте зі сметаною. Смачного!