Рецепт Деруни картопляні прості фото

Деруни картопляні прості
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Білоруська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Я твердо вірю, що це один з тих рецептів, які повинна знати кожна господиня. Ці деруни вимагають тільки кілька простих інгредієнтів, і я ніколи не зустрічала людини, який би не любив їх.

Опис приготування:

Як приготувати деруни картопляні, мене навчила моя мама. І я готую їх мінімум раз на місяць. Можна подавати їх зі сметаною або вершково-грибним соусом, що зробить їх ще смачнішими.


  • Картопля - 4 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
  • Борошно - 40 грам
1
Лук і картоплю натріть на дрібній тертці.
Помістіть масу з картоплі в сито або в кухонний рушник і відіжміть вологу.
2
Рідина вилийте, але стежте щоб залишився крохмаль, який осяде в мисці.
Поверніть картопляну масу в миску і додайте яйце, борошно, сіль і перець. Перемішайте.
3
Розігрійте сковороду з рослинним маслом на середньому вогні. Викладіть деруни. Обсмажте 2-3 хвилини з кожного боку.
4
Помістіть їх на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру. Подавайте зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти