Цвітна капуста з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Проста у виконанні і смачна закуска виходить з цвітної капусти з яйцем. Готується вона швидко, прекрасно підходить для "транспортування" (в мішечку - на роботу), відмінно зберігається кілька днів.
Цвітну капусту з яйцем можна приготувати на полуденок або в якості закуски перед основною стравою вечері. Виїжджаючи за місто, замість традиційних бутербродів приготуйте таку капусту. І ситно, і корисно. До речі, можна суцвіття капусти не тільки в яйці обваляти, але і в панірувальних сухарях. Потім слід обсмажити, як це зазначено за рецептом.
Як приготувати кольорову капусту з яйцем?
1. Голову цвітної капусти розділіть на суцвіття. Промийте. Ошпарити суцвіття протягом 5-10 хвилин.
2. Яйця збийте в мисочці вінчиком з сіллю і перцем. По бажанню, сюди можна додати інші улюблені спеції.
3. У сковороду влийте рослинне масло і нагрійте.
4. Суцвіття обваляйте в яйці і викладіть на розігріту сковороду. Випікайте з кожної сторони протягом 3-4 хвилин. Готова кольорова капуста в яйці повинна бути золотисто-коричневого кольору.
5. Обсмажену капусту в яйці викладіть на паперовий рушник.
Подавайте капусту з майонезом або соусом на основі майонезу або натурального йогурту. Можна страву прикрасити гілочками зелені, кропом, наприклад.
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука(450-500 г)
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Масло рослинне - 1/3 склянки
Як приготувати кольорову капусту з яйцем?
1. Голову цвітної капусти розділіть на суцвіття. Промийте. Ошпарити суцвіття протягом 5-10 хвилин.
2. Яйця збийте в мисочці вінчиком з сіллю і перцем. По бажанню, сюди можна додати інші улюблені спеції.
3. У сковороду влийте рослинне масло і нагрійте.
4. Суцвіття обваляйте в яйці і викладіть на розігріту сковороду. Випікайте з кожної сторони протягом 3-4 хвилин. Готова кольорова капуста в яйці повинна бути золотисто-коричневого кольору.
5. Обсмажену капусту в яйці викладіть на паперовий рушник.
Подавайте капусту з майонезом або соусом на основі майонезу або натурального йогурту. Можна страву прикрасити гілочками зелені, кропом, наприклад.
Смачного!