Цвітна капуста з яйцем і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста з яйцем і сиром запікають у духовці. Блюдо виходить здоровим і ситним. До речі, воно підходить дітям і майбутнім мамам. У цей пісне блюдо можна додати улюблені подрібнені горішки.
Цвітна капуста з яйцем і сиром хороша для гарніру. І все ж мені подобається ця страва їсти без доповнень. Виходить відмінна запіканка. Цвітна капуста всередині залишається соковитою і м'якою, а зовні виходить хрустка сирна скоринка. Ця страва добре і на наступний день. До того ж, воно - бюджетне. Сир можна використовувати будь-який, ваш улюблений. За таким же простим рецептом можна готувати і брокколі.
Готову страву можна прикрасити рубаною зеленню або подрібненими смаженими горішками.
Отже, розповідаю і показую, як приготувати кольорову капусту з яйцем і сиром.
- Кольорова капуста - 1 штука (коб)
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 150 грам
- Молоко або вершки - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - - За смаком
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, промийте. Складіть в каструлю і залийте водою. Додайте сіль, варіть протягом 10 хвилин. Потім рідину злийте, залийте капусту холодною водою і знову злийте.
2. Сир натріть на дрібній тертці.
3. Яйця збийте вінчиком, додайте молоко або вершки, трохи солі і тертий сир. Перемішайте суміш до однорідної маси.
4. Противопригарного форму змажте рослинним маслом. Викладіть в неї кольорову капусту суцвіттями вгору, залийте сумішшю з яєць, сиру і молока (вершків).
5. Форму відправляйте в розігріту духовку. Випікайте кольорову капусту з яйцем і сиром протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.