Рецепт Цукрова мастика для обтягування торта фото

Цукрова мастика для обтягування торта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Маршмеллоу
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Солодке
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Торт для особливого випадку повинен виглядати так, щоб все здивувалися. Пропоную вам варіант, як приготувати цукрову мастику для обтягування торта. Це універсальний рецепт пластичної мастики.

Опис приготування:

Щоб мастику можна було акуратно розкатати і перенести цілим пластом на торт для обтягування, вона не повинна липнути до столу. Є один секрет: при розкачування качалку можна трохи змастити олією, тоді процес піде легше, а мастика буде гладкою.

  • Цукрова пудра - 1 кілограм
  • Вода - 4 Ст. Ложки
  • Желатин - 4 Ст. Ложки
  • Рідка глюкоза - 125 мілілітрів
  • Гліцерин харчової - 1 Ст. Ложка
цукрова мастика для обтягування торта - фото крок 1
Влийте воду в невелику мисочку і додайте туди желатин, дайте йому набрякнути. У каструлі нагрійте воду, але не кип'ятіть. Поставте туди миску з желатином і розмішайте до розчинення. Додайте глюкозу і гліцерін.В велику миску просійте пудру.
цукрова мастика для обтягування торта - фото крок 2
До пудрі додайте отриманий рідкий сироп і почніть вимішувати лопаткою. Додайте харчовий барвник, якщо потрібно.
цукрова мастика для обтягування торта - фото крок 3
Перемістіть мастику на робочу поверхню, присипте пудрою і вимішують, поки вона не стане однорідною і гладкою.
цукрова мастика для обтягування торта - фото крок 4
Якщо мастика сильно липне, додавайте цукрову пудру. Якщо занадто туга, додайте трохи води. Розкачайте мастику в тонкий пласт і покрийте нею торт.

Схожі рецепти