Цукрова мастика для обтягування торта
(покроковий рецепт з фото)
Торт для особливого випадку повинен виглядати так, щоб все здивувалися. Пропоную вам варіант, як приготувати цукрову мастику для обтягування торта. Це універсальний рецепт пластичної мастики.
Щоб мастику можна було акуратно розкатати і перенести цілим пластом на торт для обтягування, вона не повинна липнути до столу. Є один секрет: при розкачування качалку можна трохи змастити олією, тоді процес піде легше, а мастика буде гладкою.
- Цукрова пудра - 1 кілограм
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 4 Ст. Ложки
- Рідка глюкоза - 125 мілілітрів
- Гліцерин харчової - 1 Ст. Ложка
Влийте воду в невелику мисочку і додайте туди желатин, дайте йому набрякнути. У каструлі нагрійте воду, але не кип'ятіть. Поставте туди миску з желатином і розмішайте до розчинення. Додайте глюкозу і гліцерін.В велику миску просійте пудру.
До пудрі додайте отриманий рідкий сироп і почніть вимішувати лопаткою. Додайте харчовий барвник, якщо потрібно.
Перемістіть мастику на робочу поверхню, присипте пудрою і вимішують, поки вона не стане однорідною і гладкою.
Якщо мастика сильно липне, додавайте цукрову пудру. Якщо занадто туга, додайте трохи води. Розкачайте мастику в тонкий пласт і покрийте нею торт.