Цукрова мастика для обтягування торта
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Торт для особливого випадку повинен виглядати так, щоб все здивувалися. Пропоную вам варіант, як приготувати цукрову мастику для обтягування торта. Це універсальний рецепт пластичної мастики.
Опис приготування:
Щоб мастику можна було акуратно розкатати і перенести цілим пластом на торт для обтягування, вона не повинна липнути до столу. Є один секрет: при розкачування качалку можна трохи змастити олією, тоді процес піде легше, а мастика буде гладкою.
- Цукрова пудра - 1 кілограм
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 4 Ст. Ложки
- Рідка глюкоза - 125 мілілітрів
- Гліцерин харчової - 1 Ст. Ложка
Влийте воду в невелику мисочку і додайте туди желатин, дайте йому набрякнути. У каструлі нагрійте воду, але не кип'ятіть. Поставте туди миску з желатином і розмішайте до розчинення. Додайте глюкозу і гліцерін.В велику миску просійте пудру.
До пудрі додайте отриманий рідкий сироп і почніть вимішувати лопаткою. Додайте харчовий барвник, якщо потрібно.
Перемістіть мастику на робочу поверхню, присипте пудрою і вимішують, поки вона не стане однорідною і гладкою.
Якщо мастика сильно липне, додавайте цукрову пудру. Якщо занадто туга, додайте трохи води. Розкачайте мастику в тонкий пласт і покрийте нею торт.