Рецепт Цукрова мастика для торта фото

Цукрова мастика для торта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Цукор, Цукрова пудра, Желатин
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Солодке

Зробити будь-яку випічку оригінальною і неповторною зможуть спеціальні прикраси. Подивіться, як приготувати цукрову мастику для торта, яка послужить прикрасою випічки для будь-якого випадку.

З такою мастики можна зробити "обтяжку" для торта, а також вирізати з неї всілякі фігурки. В обох випадках її треба розкачати в тонкий пласт і потім використовувати.

Якщо ви хочете зробити різнокольорові прикраси, розділіть мастику на частини, додайте по краплі харчового барвника і гарненько вимісіть.

  • Цукрова пудра - 900 грам
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
  • Вода холодна - 3 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний сироп - 120 мілілітрів (або цукровий)
  • Гліцерин харчової - 1, 5 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
цукрова мастика для торта - фото крок 1
Змішайте воду з желатином і нагрійте, щоб желатин повністю розчинився. Потім сюди додайте сироп, гліцерин і ванільний екстракт.
цукрова мастика для торта - фото крок 2
У чашу міксера всипте 600 грам цукрової пудри і включивши на повільну швидкість, починайте вливати рідину потроху.
цукрова мастика для торта - фото крок 3
Перемішуйте масу, поки вона не зіб'ється в одну грудку.
цукрова мастика для торта - фото крок 4
Потім дістаньте масу на присипаний цукровою пудрою стіл, припудріть руки і починайте вимішувати мастику, підсипаючи цукрову пудру.
цукрова мастика для торта - фото крок 5
Мастика дуже липка, так що краще працювати в рукавичках і на силіконовому килимку. Поступово вмішайте всю цукрову пудру і залиште мастику в харчовій плівці на зберігання або використовуйте відразу.

Схожі рецепти