Цукрова мастика для торта
(покроковий рецепт з фото)
Зробити будь-яку випічку оригінальною і неповторною зможуть спеціальні прикраси. Подивіться, як приготувати цукрову мастику для торта, яка послужить прикрасою випічки для будь-якого випадку.
З такою мастики можна зробити "обтяжку" для торта, а також вирізати з неї всілякі фігурки. В обох випадках її треба розкачати в тонкий пласт і потім використовувати.
Якщо ви хочете зробити різнокольорові прикраси, розділіть мастику на частини, додайте по краплі харчового барвника і гарненько вимісіть.
- Цукрова пудра - 900 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вода холодна - 3 Ст. Ложки
- Кукурудзяний сироп - 120 мілілітрів (або цукровий)
- Гліцерин харчової - 1, 5 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
Змішайте воду з желатином і нагрійте, щоб желатин повністю розчинився. Потім сюди додайте сироп, гліцерин і ванільний екстракт.
У чашу міксера всипте 600 грам цукрової пудри і включивши на повільну швидкість, починайте вливати рідину потроху.
Перемішуйте масу, поки вона не зіб'ється в одну грудку.
Потім дістаньте масу на присипаний цукровою пудрою стіл, припудріть руки і починайте вимішувати мастику, підсипаючи цукрову пудру.
Мастика дуже липка, так що краще працювати в рукавичках і на силіконовому килимку. Поступово вмішайте всю цукрову пудру і залиште мастику в харчовій плівці на зберігання або використовуйте відразу.