Цукерки «солодкий горішок»
(покроковий рецепт з фото)
Думаю ніхто сперечатися не буде, що кращі цукерки - це зроблені своїми руками. Зараз таке роздолля продуктів, що тільки дай волю фантазії. Давайте і ми приготуємо частування з горіховим смаком!
Для начинки цукерок ви можете взяти також вафлі і будь-які горіхи. Якщо ви вбере карамелізовані горішки, то кількість меду коштує зменшити, щоб цукерки не зробити солодкими.
- Печиво пісочне - 9-12 штук
- Горіхи - 80-100 грам (будь-які)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Шоколад гіркий - 120 грам
- Вершкове масло - 70 грам(35 грам - в цукерки, 35 грам - в глазур)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Нагрійте мед і додайте 35 грам масла. Розмішайте.

Печиво подрібніть в дрібну крихту. Якщо у вас цілі горіхи, то їх подрібніть теж, але не дрібно.

У чаші змішайте крихту печива, подрібнені горіхи і медово-масляну суміш.

Добре змішайте руками. Маса повинна вийти досить липкою. Якщо вона все ж розсипається, додайте по краплях рідкий мед до тих пір поки, маса не стане потрібної консистенції.

З отриманої маси сформуйте кульки, розміром трохи менше волоського горіха.

Приготуйте глазур. На малому вогні або водяній бані розтопіть шоколад з додаванням 35 грам вершкового масла.

Розмішайте до однорідного стану.

За допомогою двох чайних ложечок обваляйте підготовлені кульки в глазурі.

Перекладіть на фольгу або паперові формочки.

Поставте готові цукерки в холодильник на 2-3 години для охолодження. Через зазначений час ласощі буде готово. Приємного чаювання!