Цукерки-батончики
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашні солодощі? Я не знаю нічого кращого, ніж шоколадні цукерки ручної роботи. Пропоную вам подивитися, як приготувати цукерки-батончики на основі ірисок в шоколадній глазурі. Дивовижно!
З цим рецептом ви зможете приготувати вдома батончики, які за смаком і своїм зовнішнім (і внутрішньому) увазі будуть схожі на всім відомі палички "твікс" . Ви пам'ятаєте, що в цих паличках карамель має легкий солоний присмак? Ось і ми додамо в іриски трохи солі, щоб надати десерту пікантність.
- Вершкове масло - 225 грам
- Цукрова пудра - 85 грам
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Іриски - 120 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Шоколад чорний - 240 грам (або молочний)
Міксером змішайте цукор з маслом, потім туди введіть яйце, ванільний екстракт, сіль, борошно. Вийде тісто.
Духовку розігрійте до 150 градусів, в невеликій формі на пергаментному папері розподіліть тісто, запікайте близько 25 хвилин.
Тим часом іриски потрібно розтопити в мікрохвильовці (1 хвилин), додавши молоко і дрібку солі, потім вимішати масу і розподілити по спечений тесту.
Коли карамель трохи затверділа, ріжемо корж на батончики довільного розміру.
Тепер підготуємо водяну баню і розтопити шоколад. Можна це робити в мікрохвильовці.
Тепер акуратно занурюємо наші батончики в шоколад і даємо йому застигнути. Все готово.