Рецепт Цукати з буряка фото

Цукати з буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Цукати з буряка - просте ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року. Для приготування доведеться трохи попрацювати, але результат того вартий!

Опис приготування:

Нижче я розповім докладніше, як приготувати цукати з буряка. У сироп можна додати кілька штук гвоздик і стручки кардамону. Або навпаки, не додавати нічого, а варити цукати просто в сиропі з цукру. Готові цукати зберігайте в щільно закритій скляній банці. Цукати з буряка виходять солодкими, ароматними і дуже смачними. Їх можна подавати до чаю або кави, або використовувати для приготування солодких страв.

  • Буряк - 500 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука
  • Обкладинка - За смаком
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
цукати з буряка - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
цукати з буряка - фото крок 2
Буряк помийте, очистіть від шкірки. Наріжте кубиками.
цукати з буряка - фото крок 3
Змішайте цукор з водою і лимонною кислотою, поставте на середній вогонь. Варіть до повного розчинення цукру.
цукати з буряка - фото крок 4
Додайте корицю і апельсин, порізаний дольками. Проваріть сироп 10-15 хвилин, потім приберіть апельсин.
цукати з буряка - фото крок 5
Додайте буряк в сироп. Варіть на невеликому вогні 20 хвилин після закипання. Залиште буряк на 8-12 годин в сиропі. Знову проваріть цукати 20 хвилин в сиропі, але тепер залиште вже на 4-6 годин. Повторіть процедуру ще 2 рази.
цукати з буряка - фото крок 6
Утворені цукати викладіть на пергамент і сушіть в духовці близько години при температурі 120-130 градусів. Або сушіть в сушарці при температурі 70-80 градусів 3-4 годину.
цукати з буряка - фото крок 7
Готові цукати обваляйте в цукровій пудрі або цукрі.
цукати з буряка - фото крок 8
Цукати з буряка готові, смачного!

Схожі рецепти