Цукати з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Цукати з буряка - просте ласощі, яке можна приготувати в будь-який час року. Для приготування доведеться трохи попрацювати, але результат того вартий!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати цукати з буряка. У сироп можна додати кілька штук гвоздик і стручки кардамону. Або навпаки, не додавати нічого, а варити цукати просто в сиропі з цукру. Готові цукати зберігайте в щільно закритій скляній банці. Цукати з буряка виходять солодкими, ароматними і дуже смачними. Їх можна подавати до чаю або кави, або використовувати для приготування солодких страв.
- Буряк - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Буряк помийте, очистіть від шкірки. Наріжте кубиками.
Змішайте цукор з водою і лимонною кислотою, поставте на середній вогонь. Варіть до повного розчинення цукру.
Додайте корицю і апельсин, порізаний дольками. Проваріть сироп 10-15 хвилин, потім приберіть апельсин.
Додайте буряк в сироп. Варіть на невеликому вогні 20 хвилин після закипання. Залиште буряк на 8-12 годин в сиропі. Знову проваріть цукати 20 хвилин в сиропі, але тепер залиште вже на 4-6 годин. Повторіть процедуру ще 2 рази.
Утворені цукати викладіть на пергамент і сушіть в духовці близько години при температурі 120-130 градусів. Або сушіть в сушарці при температурі 70-80 градусів 3-4 годину.
Готові цукати обваляйте в цукровій пудрі або цукрі.
Цукати з буряка готові, смачного!