Чізкейк класичний
(покроковий рецепт з фото)
Класичний чізкейк - це просте блюдо, яке не потребує великої майстерності. Є безліч варіацій даного десерту. Сьогодні ми приготуємо ніжний чізкейк, який тане в роті. Пробуйте!
Чізкейк подавайте до столу охолодженим, зберігайте в холодильнику. Десерт дуже ситний, тому одного шматочка з чашкою ароматного трав'яного чаю вистачить щоб Ваш настрій покращився
Смачного!
- Печиво "ювілейне" - 300 грам (можна використовувати будь-яке інше розсипчасте печиво)
- Сирний сир"Ricotta" - 250 грам
- Вершки 10% - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 180 грам
- Молочний шоколад - 90 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок (без гірки)
Підготуємо продукти. Масло має бути м'яке.
Печиво потрібно розмолоти в блендері.
Пересипьте крихту в тару, додайте вершкове масло. Перемішайте ложкою.
Робимо основу нашого чізкейку. Для цього масу, яка у нас вийшла, викладаємо у форму, роблячи невисокі бортики.
Далі збиваємо блендером сирний сир з цукром. Виливаємо отриману масу в форму, рівномірно розподіляючи. Ставимо форму в духовку на 50 хвилин при 180 градусах.
*як тільки чізкейк спечеться, виймаємо його з духовки і залишаємо остигати хвилин на 40.
*як тільки чізкейк спечеться, виймаємо його з духовки і залишаємо остигати хвилин на 40.
Поки чізкейк остигає, зробимо шоколадну глазур.
На водяній бані розтоплюємо шоколад з вершками. Повинна вийти досить рідка консистенція.
На водяній бані розтоплюємо шоколад з вершками. Повинна вийти досить рідка консистенція.
Коли чізкейк охолоне, поливаємо його шоколадною глазур'ю і прибираємо, не виймаючи з форми (інакше розвалиться), в морозильну камеру на ніч.
Вранці дістаємо, виймаємо з форми (зараз його можна дуже легко витягти), даємо трохи розтанути (20 хвилин) і насолоджуємося найніжнішим класичним чізкейк.
Вранці дістаємо, виймаємо з форми (зараз його можна дуже легко витягти), даємо трохи розтанути (20 хвилин) і насолоджуємося найніжнішим класичним чізкейк.