Рецепт Царські щі фото

Царські щі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід
Супи, Щи

Справжні російські щі - наваристі, ароматні і густі. Приготувати такі щі зовсім нескладно, правда процес займе більше часу, ніж зазвичай йде на приготування звичайних супів. Зате буде смачно!

Справжні російські щі готуються довго, адже раніше їх готували в печі. І, якщо ви поставили собі за мету приготувати борщ, максимально наближені до смаку до справжніх, підготуйтеся до того, що процес буде довгим. Але це не біда, адже смак страви змусить вас забути про те, як довго щі готувалися У цьому рецепті докладно розказано і показано, як приготувати царські щі. Подавайте їх до столу зі сметаною, не забудьте дрібно порубати часник із зеленню і додати їх. Буде смачно!

  • Яловичина з кісточкою - 800-900 грам
  • Квашена капуста - 700 грам
  • Білі гриби - 400 грам
  • Картопля - 4 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Корінь селери - 100-150 грам
  • Стебла селери - 2 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Зелень петрушки - 20 грам
  • Капуста свіжа - 200 грам
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Запашний перець - 5-6 штук
  • Чорний перець горошком - 8 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 4 чайних ложки
царські щі - фото крок 1
Найкраще варити бульйон для щей з яловичої мозкової кісточки з м'ясом. Промиваємо м'ясо, викладаємо його в каструлю. Заливаємо водою так, щоб та покрила м'ясо приблизно на 3-4 см, ставимо варитися. Коли закипить, знімаємо піну і додаємо сіль.
царські щі - фото крок 2
Почистимо корінь селери і петрушки, морквину і цибулину. Додамо все до м'яса в каструлю, варимо півтори години.
царські щі - фото крок 3
Через півтори години до бульйону додамо по кілька горошин перцю запашного і чорного, 1-2 лаврові листки. Варимо ще хвилин 30.
царські щі - фото крок 4
Гриби для щей будемо використовувати заморожені. Можна також брати свіжі або сушені. Заморожені гриби не розморожуємо!
царські щі - фото крок 5
Очистимо картоплю, викладаємо її разом з грибами в іншу каструлю. Заливаємо 3 склянками води і ставимо на вогонь. Коли закипить, знімемо пінку і додамо 1 чайну ложку солі, по парочці горошин запашного і чорного перцю, лавровий листок. Варимо 20 хвилин на невеликому вогні.
царські щі - фото крок 6
Виймаємо зварені гриби і картопля, бульйон проціджуємо.
царські щі - фото крок 7
Квашену капусту будемо гасити в духовці. Викладаємо капусту в керамічний горщик, наливаємо дві склянки окропу і додаємо вершкове масло. Закриваємо кришкою і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, з 1 час.
царські щі - фото крок 8
Чистимо залишилися цибулю і моркву, нарізаємо морквину соломкою, а цибуля - кубиками.
царські щі - фото крок 9
Тонко нарізаємо свіжу капусту.
царські щі - фото крок 10
Бульйон готовий. Виймаємо м'ясо, знімаємо його з кісточки, бульйон проціджуємо.
царські щі - фото крок 11
Зварену картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
царські щі - фото крок 12
А тепер беремо великий горщик, в якому можна готувати в духовці, і починаємо закладати в нього інгредієнти: шматки м'яса, сиру капусту, картоплю, гриби, тушковану квашену капусту, цибулю і моркву. Заливаємо все це грибним і м'ясним бульйоном.
царські щі - фото крок 13
Ставимо горщик з майбутніми щами в духовку, закриваємо кришкою і дві години млоїмо в духовці при 180 градусах. Краще поставити на деко, а не на дно духовки, т.К. Коли буде кипіти, буде вихлюпуватися.

Схожі рецепти