Млинці «царські»
(покроковий рецепт з фото)
Млинці - це споконвіку російське блюдо. Круглий млинець уособлював сонце у язичників. Млинці люблять все, як і Масляну, коли можна скуштувати безліч млинців. Млинці з ікрою прийнято вважати "царськими" .
Масляна - чудове свято. У нас в розпорядженні цілий тиждень, з обов'язковими святкуваннями і веселощами, і для кожного дня є привід сходити в гості то до тещі, то до невістки…. Веселіться і їжте смачні млинці!
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки(1 стакан = 180 м)
- Вершкове масло - 90 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Ікра червона - 120 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
У миску помістіть яйця. Злегка збийте їх вінчиком.
Додайте цукор, сіль, розпушувач. Знову збийте.
Влейте молоко, потім - воду. Я використовую звичайну питну воду, але холодну. Знову збийте. Просійте борошно. Замісити тісто для млинців.
Отримаємо ось таке тісто. Воно й не дуже рідке, але і не як для оладок.
Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло. Влийте його в тісто і швидко розмішайте.
Розігріємо сковороду. На гарячу сковороду потрібно капнути пару крапель олії для першого млинця. Налийте порцію млинцевого тесту, обсмажте його з двох сторін.
Так смажимо все млинці. Складаємо стопкою. Змащувати млинці не потрібно. Спочатку вони будуть хрусткими, але через хвилину стануть потрібної м'якості.
З випечених млинців створіть малюнок на тарілці.
У центр малюнка поставте невелику ємність з ікрою.