Буряковий салат з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Буряковий салат з мандаринами - дуже оригінальний салат з яскравим і незвичайним смаком. Поєднання спершу здається страшним, але варто спробувати - і ваша думка про поєднання буряка і мандарина зміниться!
Якщо хочете спробувати щось дійсно оригінальне і досі незвідане - буряковий салат з мандаринами до ваших послуг. І, головне, ніякої екзотики - всі інгредієнти дуже прості і доступні, проте смак готового блюда змушує переглянути свої погляди на приготування салатів в цілому.
- Буряк з бадиллям - 4-6 штук
- Мандарини - 2-3 штук
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Свіжа зелень - - За смаком
Буряк гарненько промиваємо, відокремлюємо плоди від бадилля.
Бурякові плоди відварюємо на пару до м'якості (40-60 хвилин в залежності від величини буряка).
Коли буряк буде м'якою, витягуємо її з каструлі і охолоджуємо.
Коли буряк охолоне, знімаємо з неї шкірку. Очищений буряк нарізаємо соломкою або тонкими клинами.
Бурякове бадилля добре промиваємо та нарізаємо на шматочки розміром приблизно 3 см.
Кидаємо бурякове бадилля в киплячу підсолену воду, варимо близько 3 хвилин.
Потім відкидаємо бадилля на друшляк, обливає крижаною водою.
Додаємо сік з одного мандарина.
Змішуємо мандариновий сік, мідь, оцет, оливкова олія, сіль і перець. При бажанні, сюди ж додаємо трохи рубаної зелені.
Решта мандарини очищаємо і поділяємо на часточки. Змішуємо в салатниці бурякове бадилля (отжатую від рідини), буряк, часточки мандарина і соус.
Готово!