Рецепт Буряк зі сметаною і часником фото

Буряк зі сметаною і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Часник
Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 2
Час приготування: 10 хв.

Яскрава бурякова закуска з пікантним смаком не залишить вас байдужими. Її можна подати на стіл як на свято, так і в будні.

Опис приготування:

Дуже соковиту, барвисту і пікантну на смак бурякову закуску можна готувати хоч кожен день, благо інгредієнти для неї коштують недорого. Вона містить часник, тому виходить злегка гіркуватою на смак - діти таке блюдо не дуже шанують. Готується закуска протягом 10 хвилин при наявності вже відварених або запечених овочів.

  • Буряк - 2 штуки (відварна)
  • Крем - 100 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
буряк зі сметаною і часником - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть або запечіть. Магазинні овочі найкраще варити, щоб видалити більшу частину нітратів, а домашню буряк найкраще запікати.
буряк зі сметаною і часником - фото крок 2
Очистіть охолоджені відварені або запечені овочі від шкірки і промийте у воді. Подрібніть в салатник, використовуючи терку з дрібними осередками.
буряк зі сметаною і часником - фото крок 3
Очистіть часникові зубчики і промийте, спресуйте крізь спеціальний кухонний гаджет в салатник на бурякову масу.
буряк зі сметаною і часником - фото крок 4
Додайте сметану будь жирності. Через брак такого молочного інгредієнта його допустимо замінити легким майонезом або рослинним маслом.
буряк зі сметаною і часником - фото крок 5
Перемішайте вміст салатника і охолодіть в холодильнику 30-50 хвилин, щоб часниковий аромат встиг просочити бурякову масу. Викладіть закуску в піалу або креманку, подайте до столу. За бажанням можна додати в масу трохи мелених волоських горіхів.

Схожі рецепти