Буряк зі сметаною і часником
(покроковий рецепт з фото)
Яскрава бурякова закуска з пікантним смаком не залишить вас байдужими. Її можна подати на стіл як на свято, так і в будні.
Дуже соковиту, барвисту і пікантну на смак бурякову закуску можна готувати хоч кожен день, благо інгредієнти для неї коштують недорого. Вона містить часник, тому виходить злегка гіркуватою на смак - діти таке блюдо не дуже шанують. Готується закуска протягом 10 хвилин при наявності вже відварених або запечених овочів.
- Буряк - 2 штуки (відварна)
- Крем - 100 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть або запечіть. Магазинні овочі найкраще варити, щоб видалити більшу частину нітратів, а домашню буряк найкраще запікати.
Очистіть охолоджені відварені або запечені овочі від шкірки і промийте у воді. Подрібніть в салатник, використовуючи терку з дрібними осередками.
Очистіть часникові зубчики і промийте, спресуйте крізь спеціальний кухонний гаджет в салатник на бурякову масу.
Додайте сметану будь жирності. Через брак такого молочного інгредієнта його допустимо замінити легким майонезом або рослинним маслом.
Перемішайте вміст салатника і охолодіть в холодильнику 30-50 хвилин, щоб часниковий аромат встиг просочити бурякову масу. Викладіть закуску в піалу або креманку, подайте до столу. За бажанням можна додати в масу трохи мелених волоських горіхів.