Булочки з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку зі свіжими ягодами, обов'язково приготуйте ці класні булочки з полуницею. Смачне дріжджове тісто, соковита начинка - неможливо відірватися. Спробувати точно варто!
У начинку цукор я не додаю, ягода у мене стигла і солодка. Якщо ви любите інтенсивно солодкі варіанти десертів або полуниця у вас з кислинкою, обов'язково додайте трохи цукру. Такі булочки особливо гарні в теплому вигляді відразу після випічки.
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Полуниця - 300 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
Насамперед підготуйте всі інгредієнти. Якщо замішуєте тісто руками, розчиніть дріжджі в теплому молоці з цукром і залиште на 10 хвилин. Після додайте сіль, білок, вершкове масло і борошно.
Я довірю процес приготування тіста хлібопічці. На дно відерця я відправляю вершкове масло, молоко, сіль і цукор, вливаю белок.
Слідом всипав просіяне борошно і додаю дріжджі.
Приблизно через годину тісто готове і я залишаю його підходити. Час залежить від якості дріжджів і від температури в приміщенні. Тісто має добре збільшитися в обсязі.
Коли тісто готове, можна зайнятися ягодами. Вимийте їх, видаліть хвостики, обсушити трохи. Я використовую ягідки цілком, але можна нарізати при бажанні.
Отщіпніте шматочок тесту, розкачайте його тонко і зробіть з боків ось такі надрізи.
У центр викладіть начинку. Загорніть спочатку один край, перекинув его через центр, бізнес - другий. Ось така булочка вийде в результаті.
Викладіть булочки з полуницею на деко. Жовток з'єднайте з невеликою кількістю молока і змастіть їм булочки зверху. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку.
Запікайте близько 30 хвилин до готовності.
Трохи остудіть булочки, присипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Приємного чаювання!