Булочки, политі шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Булочки, политі шоколадом - ідеальний варіант частування до чашечки чаю або кави, особливо в зиязикай день. Ці булочки необхідно готувати зі здобного тіста на заквасці, за бажанням з родзинками або горіхами.
Любителі шоколаду однозначно оцінять цей рецепт, адже пиріг у вигляді квітки, политий шоколадом, не залишить байдужим нікого! Ви з легкістю можете використовувати і здобне дріжджове тісто для його приготування, але тісто на заквасці є більш корисним. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати булочки, политі шоколадом.
- Здобне тісто - 700-800 грам
- Оливкова олія - 6-7 Ст. Ложок
- Шоколад - 70 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Тростинний цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
Здобне тісто розділіть на дві рівні частини і кожну частину округлятимете. Одну частину накрийте плівкою і відкладіть. Час, що залишився тісто розділіть на чотири частини, кожну округлятимете і подкатайте в колобок.
Розкачайте одну кульку в тонкий корж і викладіть на круглу поверхню, розміром з майбутній пиріг, застелену папером для випічки. Коржик змастіть оливковою олією і рівномірно розподіліть кілька ложок цукру.
Зверху викладіть другий шар тіста і вирівняйте по першому пласту. Змастіть другий пласт оливковою олією, рівномірно посипте цукром і викладіть третій пласт.
Підрівняйте його з іншими коржами, змастіть оливковою олією, посипте цукром і викладіть зверху четвертий пласт. Розміткою розділіть верхній корж на 16 частин, а склянкою намітьте по центру коло, який не потрібно буде розрізати.
Гострим ножем розрізати пиріг по розмітці на 16 частин. Потім візьміть дві сусідні смужки і перекрутити їх в протилежні сторони три рази. Закріпіть кінці так, щоб вийшла овальна форма.
Те ж саме виконайте з іншими смужками. Акуратно перекладіть пиріг на папір для випічки і посипте тростинним цукром. Накрийте пиріг плівкою і дайте йому відпочити 30 хвилин.
Приготуйте другий пиріг: основа у нього аналогічна - чотири тонких пласта, пересипані цукром і розрізаних на 16 частин. Візьміть одну смужку і покладіть на другу. Повторіть з усіма смужками.
Візьміть одну пару смуг і перекрутити її шість разів, скрутіть джгутом і викладіть по центру пирога. Другу пару смуг також перекрутити шість разів і покладіть збоку. Решта пар смуг перекрутити і викладіть з боків пирога, щоб вийшов квітка.
Посипте пиріг тростинним цукром, перенесіть на папір для випічки і накрийте плівкою. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змастіть пироги збовтаним яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Повністю остудіть пироги в формі на решітці. Готові пироги полийте рідким шоколадом. Смачного!