Рецепт Булочки на сковороді фото

Булочки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
На полуденок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Смачні повітряні і ніжні булочки з дріжджового тіста, приготовані на сковороді. Смажені булочки виходять не гірше, ніж духові, а ось готуються набагато швидше. Спробуйте!

Опис приготування:

Приготувати булочки на сковороді можна не тільки до чаю або кави, але і до супу або гарячого як альтернативу хлібу, подкорректировав лише кількість цукру в рецепті. Який би варіант ви не вибрали, булочки в будь-якому випадку вийдуть рум'яні, апетитні, з хрусткою смачною скоринкою і ніжним м'якушем. Якщо очікується велика компанія їдців, кількість інгредієнтів рекомендую збільшити в два рази.

  • Борошно - 225 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
булочки на сковороді - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
булочки на сковороді - фото крок 2
У тепле молоко додайте цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився. Додайте 1 ст. L. Борошна і дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці, поки не з'явиться дріжджова шапочка.
булочки на сковороді - фото крок 3
Як тільки опара буде готова, перелийте її в глибоку миску. Додайте яйце.
булочки на сковороді - фото крок 4
Перемішайте, щоб яйце розійшлося і додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло і сіль.
булочки на сковороді - фото крок 5
Перемішайте і частинами введіть борошно, кожен раз перемішуючи тісто ложкою.
булочки на сковороді - фото крок 6
Коли тісто стане складно перемішувати ложкою, продовжите вимішувати його руками.
булочки на сковороді - фото крок 7
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
булочки на сковороді - фото крок 8
Через годину обминали тісто і даємо йому піднятися ще раз.
булочки на сковороді - фото крок 9
Зробіть з тіста товсту ковбаску і розріжте її на однакові шматочки. Розмір шматочків залежить від бажаного розміру готових булочок.
булочки на сковороді - фото крок 10
Сформуйте з шматочків кульки, злегка пріплюсніте їх рукою і зробіть посередині отвір пальцем. Це допоможе їм швидше приготуватися і не залишитися всередині сирими. Накрийте заготовки рушником і дайте їм піднятися ще 20 хвилин.
булочки на сковороді - фото крок 11
На сковороді розігрійте олію і обсмажте булочки на помірному вогні з двох сторін до готовності.
булочки на сковороді - фото крок 12
Булочки на сковороді готові. Подавайте їх зі сметаною, джемом або згущеним молоком.
булочки на сковороді - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти