Булочки на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Смачні повітряні і ніжні булочки з дріжджового тіста, приготовані на сковороді. Смажені булочки виходять не гірше, ніж духові, а ось готуються набагато швидше. Спробуйте!
Приготувати булочки на сковороді можна не тільки до чаю або кави, але і до супу або гарячого як альтернативу хлібу, подкорректировав лише кількість цукру в рецепті. Який би варіант ви не вибрали, булочки в будь-якому випадку вийдуть рум'яні, апетитні, з хрусткою смачною скоринкою і ніжним м'якушем. Якщо очікується велика компанія їдців, кількість інгредієнтів рекомендую збільшити в два рази.
- Борошно - 225 грам
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі швидкодіючі)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
У тепле молоко додайте цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився. Додайте 1 ст. L. Борошна і дріжджі. Перемішайте і залиште в теплому місці, поки не з'явиться дріжджова шапочка.
Як тільки опара буде готова, перелийте її в глибоку миску. Додайте яйце.
Перемішайте, щоб яйце розійшлося і додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло і сіль.
Перемішайте і частинами введіть борошно, кожен раз перемішуючи тісто ложкою.
Коли тісто стане складно перемішувати ложкою, продовжите вимішувати його руками.
Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною олією, накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Через годину обминали тісто і даємо йому піднятися ще раз.
Зробіть з тіста товсту ковбаску і розріжте її на однакові шматочки. Розмір шматочків залежить від бажаного розміру готових булочок.
Сформуйте з шматочків кульки, злегка пріплюсніте їх рукою і зробіть посередині отвір пальцем. Це допоможе їм швидше приготуватися і не залишитися всередині сирими. Накрийте заготовки рушником і дайте їм піднятися ще 20 хвилин.
На сковороді розігрійте олію і обсмажте булочки на помірному вогні з двох сторін до готовності.
Булочки на сковороді готові. Подавайте їх зі сметаною, джемом або згущеним молоком.
Смачного!