Рецепт Брусничне варення фото

Брусничне варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Брусниця
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Брусничне варення виходить неймовірно смачним і ситним. Воно добре зберігається в холодильнику в скляних баночках. Дуже смачно їсти варення, запиваючи його гарячим чаєм. Спробуйте!

Опис приготування:

Яблука нарізаємо кубиками і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і додаємо цукор, перемішуючи, даємо йому повністю розчинитися. Засипаємо брусницю, знову кип'ятимо і варимо ще 5 хвилин. Перекладаємо варення в баночки, даємо йому охолонути і зберігаємо в холодильнику. Хай щастить!

  • Брусниця - 3 L
  • Яблука зелені - 5 штук
  • Цукор - 2, 5 кілограма
  • Вода - 1 Склянка
брусничне варення - фото крок 1
Яблука промиваємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиками і заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
брусничне варення - фото крок 2
Засипаємо цукор, повільно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Яблука повинні розм'якнути.
брусничне варення - фото крок 3
Засипаємо брусницю, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
брусничне варення - фото крок 4
Розкладаємо готове варення по стерилізованим баночках. Перевертаємо їх, накриваємо ковдрою і чекаємо, поки варення повністю охолоне.
брусничне варення - фото крок 5
Остигнуло варення зберігаємо в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти