Брусничне варення
(покроковий рецепт з фото)
Брусничне варення виходить неймовірно смачним і ситним. Воно добре зберігається в холодильнику в скляних баночках. Дуже смачно їсти варення, запиваючи його гарячим чаєм. Спробуйте!
Яблука нарізаємо кубиками і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і додаємо цукор, перемішуючи, даємо йому повністю розчинитися. Засипаємо брусницю, знову кип'ятимо і варимо ще 5 хвилин. Перекладаємо варення в баночки, даємо йому охолонути і зберігаємо в холодильнику. Хай щастить!
- Брусниця - 3 L
- Яблука зелені - 5 штук
- Цукор - 2, 5 кілограма
- Вода - 1 Склянка
Яблука промиваємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо кубиками і заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Засипаємо цукор, повільно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Яблука повинні розм'якнути.
Засипаємо брусницю, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин.
Розкладаємо готове варення по стерилізованим баночках. Перевертаємо їх, накриваємо ковдрою і чекаємо, поки варення повністю охолоне.
Остигнуло варення зберігаємо в холодильнику. Смачного!