Брусничне варення в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися класичним рецептом варення в мультиварці. Виходить ласощі не тільки смачне, але і корисне! А терпкий смак лісових ягід поверне вас і взимку в літні спогади!
Цей рецепт приготування варення в мультиварці дуже простий. Поки підготуєте банки - варення саме приготується! Набагато легше, ніж стояти над киплять каструлями, вірно? Так що якщо ще не готували варення в мультиварці, почніть з брусничного!
- Брусниця - 1 кілограм
- Яблука - 200 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 350 мілілітрів
1. Брусницю моєму, яблука ріжемо часточками. Опускаємо на 10 хвилин в окріп - окремо ягоди, окремо яблука. Потім перекладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо воду, додамо цукор.
2. В режимі "гасіння" тримаємо два години. Потім варення залишимо повністю охолонути, після чого ще раз в режимі "гасіння" доводимо до кипіння, розливаємо по підготовлених стерильним банкам.
3. Закриваємо на зиму, зберігаємо в прохолодному місці. А взимку дістаємо і насолоджуємося смаком!