Борщ по-білоруськи
(покроковий рецепт з фото)
У нашому багатонаціональному місті білорусів багато, і білоруська кухня мені знайома не з чуток. Я хочу запропонувати вам рецепт борщу по-білоруськи, який чимось відрізняється від інших.
Ось такий не зовсім звичайний рецепт борщу по-білоруськи я пропоную вам сьогодні. Фішка в березовому соку, який дає своєрідний відтінок холодник і, до того ж, багатий на вітаміни. Тому борщ по-білоруськи цілком можна віднести до дієтичних страв. Звичайно, свіжий березовий сік є тільки навесні, але його можна законсервувати і тримати в холодному місці, або зробити з нього квас і використовувати його для борщу. Спробуйте, вам точно сподобається!
- Буряк відварна - 2-3 штук
- Сік березовий - 2, 5 L
- Крем - 200 грам
- Огірок - 2 штуки
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Лимонний сік - За смаком
- Сіль - За смаком
- Яйце - 2 штуки
Буряк відварити до готовності. Для кольору в воду, де вариться буряк можна додати лимонного соку.
Натерти буряк на тертці.
Зелену цибулю і кріп дрібно порубати, можна трохи потовкти і додати до буряка.
Залити буряк із зеленню березовим соком і покласти сметану. Розмішати.
Огірки помити і краще очистити від шкірки.
Порізати огірки кубиками і додати в борщ.
Посолити за смаком і додати порізані яйця. Готово!