Біріані з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Біріані з овочами - національне індійське блюдо. Втім, в багатьох інших східних країнах воно теж популярно. Готується з рисом, сумішшю спецій Гараму Масала і різноманітними овочами.
Біріані з овочами я спробувала в індійському ресторані. Мені дуже сподобалося це блюдо. Ситне і просте в приготуванні, воно завжди виручить вас. Спеції просочують овочі та рис, від чого вони виходять соковитими і смачними. Готуйте біріані з овочами частіше, це блюдо точно не набридне. Смачного!
- Корінь імбиру - 30-50 грам
- Суміш спецій Гараму Масала - 2 Ст. Ложки
- Puchok koriandra (кінзи) - 1 штука (невеликий.)
- Мал - 2 склянки (краще рис басматі)
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 1 штука
- Стручкова квасоля - 100-150 грам
- Рослинна олія - За смаком
- Вода - За смаком
- Часник - 3 зубчики
Спочатку подрібніть часник і імбир, краще в блендері. Потім обсмажте отриману имбирно-часникову пасту на рослинному маслі в каструлі.
Овочі, морква, картопля і стручкову квасолю наріжте невеликими шматочками. Додайте в каструлю. Так само викладіть туди рис.
Додайте води і спецій. Тушіте 20 хвилин.
У вас вийде прекрасний ароматне блюдо - біріані з овочами. Насолоджуйтесь!