Рецепт Білий шоколадний торт фото

Білий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На святковий стіл , День народження , Ювілей , Весілля
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не можна сказати, що цей торт просто приготувати, звичайно ж, доведеться попітніти. У підсумку вийде чудовий, красивий і неймовірно смачний торт. Влаштуйте собі свято!

Опис приготування:

Приготуйте білий шоколадний торт в домашніх умовах. Торт можна прикрасити сезонними ягодами і фруктами, гілочкою м'яти і стружкою білого шоколаду. При потребі, коржі можна замінити трьома бісквітами. Тортик підходить до будь-якого святкового столу. Хай щастить!

  • Цукор - 3 склянки (для коржей)
  • Вершкове масло - 220 грам (для коржей)
  • Вершки нежирні - 1/2 склянки (для коржей)
  • Лимон (Cedra) - 1 штука (для коржей)
  • Борошно - 3 склянки (для коржей)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (для коржей)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (для коржей)
  • Бавовна - 1 Склянка (для коржей. Сколотини замінюють нежирним кефіром, йогуртом, молочною сироваткою.)
  • Яйця - 3 штуки (для коржей)
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки (для коржей)
  • Екстракт мигдалю - 1 Чайна ложка (для коржей, можна не додавати)
  • Яєчні білки - 3 штуки (для коржей)
  • Баночка улюбленого джему (200 г) - 1 штука (для начинки, рекомендую фіговий)
  • Бренді - 1/4 склянки (для начинки, можна не додавати)
  • Яєчні білки - 10 штук (для вершкового крему)
  • Цукор - 2 1/2 склянки (для вершкового крему)
  • Вершкове масло - 550 грам (для вершкового крему)
  • Білий шоколад - 220 грам (для глазурі)
  • Вершки жирні - 1/2 склянки (для глазурі)
білий шоколадний торт - фото крок 1
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Застелите три однакові форми для запікання пергаментом. Збийте міксером або за допомогою комбайна 220 г масла кімнатної температури, цедру одного лимона, півсклянки нежирних вершків і 3 склянки цукру до щільної однорідної маси.
білий шоколадний торт - фото крок 2
2. Просійте в миску 3 склянки борошна, додайте чайну ложку розпушувача і пів-ложечки солі. Перемішайте.
білий шоколадний торт - фото крок 3
3. Збийте окремо три яєчних жовтки, paxtu, ванільний цукор і екстракт мигдалю.
білий шоколадний торт - фото крок 4
4. Три білка збийте з дрібкою солі до піків. Змішайте борошняну і масляну маси, потім додайте білки, знову перемішайте до отримання однорідного тіста.
білий шоколадний торт - фото крок 5
5. Розподіліть тісто рівномірно по трьом формам і запікайте в гарячій духовці протягом 20 хвилин. Готовність коржів перевіряйте дерев'яною зубочисткою. Готові коржі виберіть з форми і охолодіть.
білий шоколадний торт - фото крок 6
6. Для приготування начинки, якої будемо змащувати коржі, в сотейник викладіть джем, прогрейте, поки не стане рідким, додайте бренді, прогрійте пару хвилин і зніміть з вогню. Пропустіть через сито, щоб позбутися від кісточок і остудіть. Можна всього цього не робити, а просто змастити коржі улюбленим джемом, варенням або протертими ягодами з цукром.
білий шоколадний торт - фото крок 7
7. Для приготування вершкового крему в каструлі змішайте 10 яєчних білків і 2, 5 склянки цукру. Розпустіть цукор в білках, помішуючи, на повільному вогні, температура суміші не повинна перевищувати 60-70 градусів. Як тільки цукор розтопиться, зніміть з вогню і збийте білки до щільних піків. Це може зайняти хвилин 15, так що доведеться потрудитися. Як тільки маса охолоне, починайте вводити масло кімнатної температури, збиваючи на повільній швидкості. Ця частина приготування також потребує часу.
білий шоколадний торт - фото крок 8
8. Взагалі, для приготування вершкового крему раджу залишити міксер і зайнятися своїми справами на хвилин 15-20. А вже потім взятися за складання торта. Отже, змащуємо перший корж кремом, потім - начинкою.
білий шоколадний торт - фото крок 9
9. З другим робимо те ж саме. А останній корж змащуємо тільки кремом, їм же обмазуємо і боки тортика.
білий шоколадний торт - фото крок 10
10. Півсклянки вершків прогреваем до бульбашок, заливаємо ними подрібнений білий шоколад і перемішуємо до розчинення. Отриманою масою поливаємо наш торт. Залишилося тільки остудити торт і подати. Приємного!

Схожі рецепти