Бездріжджове тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Для пиріжків і піци, булочок або навіть для пирога - бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах просто необхідно. Хочете дізнатися, як його приготувати? запам'ятовуйте рецепт.
1. Насамперед потрібно додати в кефір соду, як слід перемішайте. Якщо кефір недостатньо кислий, можна додатково погасити соду лимонним соком або оцтом, наприклад, або використовувати розпушувач.
2. В окрему мисочку вбийте яйця. Додайте сіль і цукор. Залежно від начинки використовується різна кількість цукру (щіпка для несолодкої і 2-4 ложки для солодкої).
3. Збийте яйця як слід, додайте олію. Використовувати можна як розтоплене вершкове, так і рослинне масло без запаху.
4. Вилийте яєчну суміш в кефір і як слід перемішайте.
5. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім викладаючи на присипану борошном поверхню і розминаючи руками.
6. Коли бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах готове, його потрібно накрити рушником і залишити хвилин на 10-15, щоб дати йому трохи відпочити. Після можна приступати до роботи з ним, використовуючи будь-яку начинку за смаком.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Борошно - 350-400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове або рослинне масло - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
2. В окрему мисочку вбийте яйця. Додайте сіль і цукор. Залежно від начинки використовується різна кількість цукру (щіпка для несолодкої і 2-4 ложки для солодкої).
3. Збийте яйця як слід, додайте олію. Використовувати можна як розтоплене вершкове, так і рослинне масло без запаху.
4. Вилийте яєчну суміш в кефір і як слід перемішайте.
5. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім викладаючи на присипану борошном поверхню і розминаючи руками.
6. Коли бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах готове, його потрібно накрити рушником і залишити хвилин на 10-15, щоб дати йому трохи відпочити. Після можна приступати до роботи з ним, використовуючи будь-яку начинку за смаком.