Рецепт Бездріжджове тісто на кефірі фото

Бездріжджове тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Для пиріжків і піци, булочок або навіть для пирога - бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах просто необхідно. Хочете дізнатися, як його приготувати? запам'ятовуйте рецепт.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно додати в кефір соду, як слід перемішайте. Якщо кефір недостатньо кислий, можна додатково погасити соду лимонним соком або оцтом, наприклад, або використовувати розпушувач.

2. В окрему мисочку вбийте яйця. Додайте сіль і цукор. Залежно від начинки використовується різна кількість цукру (щіпка для несолодкої і 2-4 ложки для солодкої).

3. Збийте яйця як слід, додайте олію. Використовувати можна як розтоплене вершкове, так і рослинне масло без запаху.

4. Вилийте яєчну суміш в кефір і як слід перемішайте.

5. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім викладаючи на присипану борошном поверхню і розминаючи руками.

6. Коли бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах готове, його потрібно накрити рушником і залишити хвилин на 10-15, щоб дати йому трохи відпочити. Після можна приступати до роботи з ним, використовуючи будь-яку начинку за смаком.

  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Борошно - 350-400 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове або рослинне масло - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно додати в кефір соду, як слід перемішайте. Якщо кефір недостатньо кислий, можна додатково погасити соду лимонним соком або оцтом, наприклад, або використовувати розпушувач.

2. В окрему мисочку вбийте яйця. Додайте сіль і цукор. Залежно від начинки використовується різна кількість цукру (щіпка для несолодкої і 2-4 ложки для солодкої).

3. Збийте яйця як слід, додайте олію. Використовувати можна як розтоплене вершкове, так і рослинне масло без запаху.

4. Вилийте яєчну суміш в кефір і як слід перемішайте.

5. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім викладаючи на присипану борошном поверхню і розминаючи руками.

6. Коли бездріжджове тісто на кефірі в домашніх умовах готове, його потрібно накрити рушником і залишити хвилин на 10-15, щоб дати йому трохи відпочити. Після можна приступати до роботи з ним, використовуючи будь-яку начинку за смаком.

Схожі рецепти