Безалкогольний «Мохіто» з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Втомилися від спекотних літніх днів, не знаю, де сховатися від сонця? Спробуйте освіжитися прохолодним безалкогольним напоєм. Розповім вам про те, як приготувати безалкогольний "мохіто" з лимоном.
Цей напій дуже популярний, його подають в ресторанах і барах. Є алкогольний, що робиться з ромом, а ось безалкогольна версія - з спрайтом. Обов'язково кладуть м'яту, лимон або лайм, а також використовують лимонний сік (сік лайма). Напій подають охолоджене, часто з кубиками льоду.
- М'ята - 6-8 штук (гілочок)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Ельф - 1 Склянка
- Лимонні часточки - За смаком
- Сіль - 1 щіпка (маленька)
1. Вимийте м'яту, обірвемо з гілочок листочки і перекладіть їх в ступку.
2. Гарненько розімніть листя, щоб вийшла каша і утворився сік.
3. Додайте цукровий пісок, ще раз розімніть все в ступці товкачиком, не обов'язково до подрібнення цукру.
4. Візьміть склянку, в якому плануєте подавати напій, влийте в нього свіжий лимонний сік.
5. Перекладіть все вміст ступки в стакан до соку, перемішайте.
6. Влийте холодний "спрайт" і додайте дрібку солі, відразу перемішайте. Прикрасьте стакан скибочкою лимона і подавайте до столу.