Безалкогольний мохіто
(покроковий рецепт з фото)
Популярний безалкогольний коктейль "мохіто" ідеальний для спекотного літнього вечора. З освіжаючими нотками м'яти і лайма ... Він дуже просто готується в домашніх умовах. Справжній порятунок в жарку пору.
Безалкогольний мохіто дуже легко приготувати в домашніх умовах. Особливо цей освіжаючий напій буде актуальним в спекотну літню пору. Готується він за лічені хвилини. Як приготувати дивно смачний, з кислинкою і насиченим м'ятним ароматом безалкогольний мохіто, я детально описав.
- Вапно - 1 штука
- Свіжа м'ята - 6-7 штук (гілочок)
- Цукор - 3 чайних ложки
- Вода - 3 чайних ложки
- Тонік - 100-150 мілілітрів (або Спрайт)
- Лід - 8-9 штук
Лайм необхідно помити і витерти кухонним рушником (або паперовим). Ріжемо його спочатку навпіл, потім одну половину - на 4 частини, а другу залишаємо для прикраси.
М'яту теж треба помити і обсушити. Відриваємо листочки зі стебла, викладаємо їх в високий келих. Листя можна пом'яти в руках або ж використовувати товкач і прим'яти прямо в келиху.
Далі в келих відправляємо лайм, розминаємо його товкачем до появи соку.
Готуємо сироп: в сотейник висипаємо цукор і додаємо воду. Греєм на маленькому вогні, помішуючи, до розчинення цукру. Далі охолоджуємо сироп, наливаємо його в келих.
Кубики льоду подрібнюємо за допомогою качалки або молоточка. Лід складаємо в пакет і загортаємо в рушник, постукуємо по ньому качалкою або молоточком.
Заповнюємо келих крижаною крихтою до самого верху.
Відразу додаємо тонік Schweppes або Спрайт, перемішуємо, прикрашаємо келих з напоєм шматочком лайма і м'ятою - і вирушаємо дегустувати.