Рецепт Безалкогольний мохіто фото

Безалкогольний мохіто
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
Фрукти, Зелень, М'ята
Веганські страви
На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Напої, Коктейлі, Мохіто

Популярний безалкогольний коктейль "мохіто" ідеальний для спекотного літнього вечора. З освіжаючими нотками м'яти і лайма ... Він дуже просто готується в домашніх умовах. Справжній порятунок в жарку пору.

Безалкогольний мохіто дуже легко приготувати в домашніх умовах. Особливо цей освіжаючий напій буде актуальним в спекотну літню пору. Готується він за лічені хвилини. Як приготувати дивно смачний, з кислинкою і насиченим м'ятним ароматом безалкогольний мохіто, я детально описав.

  • Вапно - 1 штука
  • Свіжа м'ята - 6-7 штук (гілочок)
  • Цукор - 3 чайних ложки
  • Вода - 3 чайних ложки
  • Тонік - 100-150 мілілітрів (або Спрайт)
  • Лід - 8-9 штук
безалкогольний мохіто - фото крок 1
Лайм необхідно помити і витерти кухонним рушником (або паперовим). Ріжемо його спочатку навпіл, потім одну половину - на 4 частини, а другу залишаємо для прикраси.
безалкогольний мохіто - фото крок 2
М'яту теж треба помити і обсушити. Відриваємо листочки зі стебла, викладаємо їх в високий келих. Листя можна пом'яти в руках або ж використовувати товкач і прим'яти прямо в келиху.
безалкогольний мохіто - фото крок 3
Далі в келих відправляємо лайм, розминаємо його товкачем до появи соку.
безалкогольний мохіто - фото крок 4
Готуємо сироп: в сотейник висипаємо цукор і додаємо воду. Греєм на маленькому вогні, помішуючи, до розчинення цукру. Далі охолоджуємо сироп, наливаємо його в келих.
безалкогольний мохіто - фото крок 5
Кубики льоду подрібнюємо за допомогою качалки або молоточка. Лід складаємо в пакет і загортаємо в рушник, постукуємо по ньому качалкою або молоточком.
безалкогольний мохіто - фото крок 6
Заповнюємо келих крижаною крихтою до самого верху.
безалкогольний мохіто - фото крок 7
Відразу додаємо тонік Schweppes або Спрайт, перемішуємо, прикрашаємо келих з напоєм шматочком лайма і м'ятою - і вирушаємо дегустувати.

Схожі рецепти