Berenge tekese
(покроковий рецепт з фото)
Berenge tekese - блюдо татарської кухні. Це пиріжки з картопляною начинкою і досить простим, універсальним тестом.
Готуються Беренге текесе легко і просто. Особливих кулінарних навичок не вимагають. Це навіть не дріжджове тісто, яке може не піднятися. Такі пиріжки у вас обов'язково вийдуть і ви зможете порадувати сім'ю швидкої і смачною випічкою. Подавайте Беренге текесе з бульйону, навісів, на закуску або просто до чаю.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Картопля - 1 кілограм
- Кріп - 1 пучок
Підготуйте всі інгредієнти для пиріжків.
Вершкове масло розтопіть, додайте воду і сіль, перемішайте.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто, який мав би липнути до рук. Накрийте його рушником і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
Приготуйте начинку. Картопля очистіть, помийте і наріжте дуже дрібними кубиками.
Кріп або іншу зелень помийте, дрібно наріжте і додайте до картоплі.
Посоліть начинку для пиріжків і перемішайте.
Тісто тонко розкачати. Виріжте з нього гуртки діаметром 10-12 см. На середину гуртка викладіть начинку.
Зліпити краю пиріжка, в формі косички.
Викладіть пиріжки в форму для випікання.
Випікайте пиріжки в духовці, заздалегідь розігрітій до 190 градусів 35-40 хвилин. Готові пиріжки гарячими викладіть в каструлю і накрийте кришкою. Через 20-25 хвилин вони стануть м'якими.
При подачі пиріжки розріжте на дві частини вздовж і змастіть розтопленим вершковим маслом.