Рецепт Berenge tekese фото

Berenge tekese
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Овочі, Картопля
На полуденок
Випічка, Пиріжки

Berenge tekese - блюдо татарської кухні. Це пиріжки з картопляною начинкою і досить простим, універсальним тестом.

Готуються Беренге текесе легко і просто. Особливих кулінарних навичок не вимагають. Це навіть не дріжджове тісто, яке може не піднятися. Такі пиріжки у вас обов'язково вийдуть і ви зможете порадувати сім'ю швидкої і смачною випічкою. Подавайте Беренге текесе з бульйону, навісів, на закуску або просто до чаю.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Картопля - 1 кілограм
  • Кріп - 1 пучок
Berenge tekese - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для пиріжків.
Berenge tekese - фото крок 2
Вершкове масло розтопіть, додайте воду і сіль, перемішайте.
Berenge tekese - фото крок 3
Всипте просіяне борошно.
Berenge tekese - фото крок 4
Замісити м'яке, еластичне тісто, який мав би липнути до рук. Накрийте його рушником і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин.
Berenge tekese - фото крок 5
Приготуйте начинку. Картопля очистіть, помийте і наріжте дуже дрібними кубиками.
Berenge tekese - фото крок 6
Кріп або іншу зелень помийте, дрібно наріжте і додайте до картоплі.
Berenge tekese - фото крок 7
Посоліть начинку для пиріжків і перемішайте.
Berenge tekese - фото крок 8
Тісто тонко розкачати. Виріжте з нього гуртки діаметром 10-12 см. На середину гуртка викладіть начинку.
Berenge tekese - фото крок 9
Зліпити краю пиріжка, в формі косички.
Berenge tekese - фото крок 10
Викладіть пиріжки в форму для випікання.
Berenge tekese - фото крок 11
Випікайте пиріжки в духовці, заздалегідь розігрітій до 190 градусів 35-40 хвилин. Готові пиріжки гарячими викладіть в каструлю і накрийте кришкою. Через 20-25 хвилин вони стануть м'якими.
Berenge tekese - фото крок 12
При подачі пиріжки розріжте на дві частини вздовж і змастіть розтопленим вершковим маслом.

Схожі рецепти