Рецепт Баурсаки на дріжджах фото

Баурсаки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Полюбилися багатьом баурсаки до чаю можна приготувати і з дріжджового тіста. Рекомендую простий рецепт Баурсак на дріжджах.

Опис приготування:

Баурсаки з дріжджового тіста виходять дуже легкими і повітряними, а також порожніми всередині. Для приготування Баурсак на дріжджах беремо сухі дріжджі, борошно на око (скільки тісто візьме, стільки і беріть: воно повинно вийти м'яким і еластичним, добре"підійти" ). Баурсаки виходять не дуже солодкими, але і не дуже солоними. Вони ідеальні для будь-якої начинки.

  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Борошно - За смаком (скільки тісто візьме )
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Маргарин - 100 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
баурсаки на дріжджах - фото крок 1
Для початку поставте опару. Дріжджі розведіть в 1, 5 склянці води, додайте цукор, добре перемішайте. Додайте борошно, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметани. Поставте на півгодини в тепле місце для"підйому" .
баурсаки на дріжджах - фото крок 2
Після того, як опара піднялася, порубати дрібно маргарин. Замісити тісто: в опару додайте склянку води, сіль і маргарин, все перемішуємо, щоб маргарин трохи розчинився.
баурсаки на дріжджах - фото крок 3
Тепер додайте борошно і замісіть м'яке податливе тісто. Дивіться, щоб тісто не вийшло"крутим" , тоді баурсаки не піднімуться і будуть твердими. Покладіть тісто в чашку, тепло укутайте і поставте в тепле місце для того, щоб воно добре піднялося.
баурсаки на дріжджах - фото крок 4
Поділіть тісто на кілька частин.
баурсаки на дріжджах - фото крок 5
Виріжте гуртки з тіста.
баурсаки на дріжджах - фото крок 6
Обсмажте в маслі.
баурсаки на дріжджах - фото крок 7
До золотистого кольору.
баурсаки на дріжджах - фото крок 8
Баурсаки на дріжджах виходять порожніми всередині, можете заповнити їх чим завгодно на свій смак.
баурсаки на дріжджах - фото крок 9
Перед подачею дайте зайвому жиру стекти. Смачного!

Схожі рецепти