Баурсаки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Полюбилися багатьом баурсаки до чаю можна приготувати і з дріжджового тіста. Рекомендую простий рецепт Баурсак на дріжджах.
Баурсаки з дріжджового тіста виходять дуже легкими і повітряними, а також порожніми всередині. Для приготування Баурсак на дріжджах беремо сухі дріжджі, борошно на око (скільки тісто візьме, стільки і беріть: воно повинно вийти м'яким і еластичним, добре "підійти" ). Баурсаки виходять не дуже солодкими, але і не дуже солоними. Вони ідеальні для будь-якої начинки.
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - За смаком (скільки тісто візьме )
- Вода - 2, 5 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
Для початку поставте опару. Дріжджі розведіть в 1, 5 склянці води, додайте цукор, добре перемішайте. Додайте борошно, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметани. Поставте на півгодини в тепле місце для "підйому" .
Після того, як опара піднялася, порубати дрібно маргарин. Замісити тісто: в опару додайте склянку води, сіль і маргарин, все перемішуємо, щоб маргарин трохи розчинився.
Тепер додайте борошно і замісіть м'яке податливе тісто. Дивіться, щоб тісто не вийшло "крутим", тоді баурсаки не піднімуться і будуть твердими. Покладіть тісто в чашку, тепло укутайте і поставте в тепле місце для того, щоб воно добре піднялося.
Поділіть тісто на кілька частин.
Виріжте гуртки з тіста.
Обсмажте в маслі.
До золотистого кольору.
Баурсаки на дріжджах виходять порожніми всередині, можете заповнити їх чим завгодно на свій смак.
Перед подачею дайте зайвому жиру стекти. Смачного!