Банановий кекс з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і дуже простий солодкий кекс для перекусу на кожен день або для сніданку. Є багато варіантів, але хочу запропонувати один зі своїх улюблених, як приготувати банановий кекс з шоколадом.
Немає нічого складного в приготуванні бананового кексу. Можете спекти його у формі для хліба або для бісквіта. Банановий кекс краще подавати вже остиглим. Він хороший з чашкою молока, какао або чаю. Використовуйте стиглі, навіть вже почорнілі банани, щоб смак був більш виражений.
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Банани - 2-3 штук
- Шоколадна стружка - 1 Склянка
1. Форму для випічки змастіть рослинною олією. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Очистіть банани і розімніть їх в пюре.
3. Додайте до банановому пюре курячі яйця і рослинна олія.
4. Змішайте борошно з содою і сіллю, додайте до бананового пюре, перемішайте.
5. Додайте шоколадну стружку і перемішайте гарненько. Вилийте тісто в підготовлену форму.
6. Надішліть форму в духовку на 1 час. Якщо випічка ще не готова, запікайте ще 10-20 хвилин, щоб дерев'яна зубочистка виходила сухою.
7. Готовий кекс дістаньте з форми і охолодіть, потім наріжте шматочками і подавайте.