Бананові кексики
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім любителям бананів спробувати їх в новому оригінальному вигляді! Бананові кексики мають виразний аромат бананів, ніжну текстуру і приємний смак, спробуйте приготувати до чаю!
Банани, на відміну від більшості фруктів, прекрасно підходять для додавання прямо в тісто. Якщо вам попалися стиглі і солодкі банани, їх можна прямо виделкою придушити і додати в тісто. Дивіться, як приготувати бананові кексики, рекомендую додати в тісто розпушувач, він зробить їх повітряними і легкими.
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Банани - 4 штуки
Підготуйте інгредієнти. Розтопити вершкове масло і дайте йому злегка охолонути.
Поставте духовку розігріватися до 175 З.
У глибокій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, мускатний горіх, корицю і сіль. Перемішайте і відставте в сторону.
У глибокій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, мускатний горіх, корицю і сіль. Перемішайте і відставте в сторону.
В окремій мисці збийте яйця, цукор, ванільну есенцію і розтоплене тепле вершкове масло. Можете збити міксером або віночком до однорідності.
Потім до яєць додайте банани подрібнені і перемішайте гарненько.
Потім поступово додайте сухі інгредієнти, замісіть тісто.
Потім поступово додайте сухі інгредієнти, замісіть тісто.
Форми для кексів застеліть пергаментом або вставте спеціальні паперові формочки.
Заповніть формочки на дві третини і відправте в розігріту духовку на 15 хвилин.
Заповніть формочки на дві третини і відправте в розігріту духовку на 15 хвилин.
Готові бананові кексики можете подавати відразу або дати їм повністю охолонути - вони гарні в будь-якому вигляді.
Можете посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!