Бананові булочки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите не тільки смачну, але і незвичайну випічку, тоді рекомендую поглянути на цей нескладний рецепт приготування бананових булочок, смажених у фритюрі.
Дуже зручно готувати бананові булочки в домашніх умовах на сніданок, а тісто замішувати з вечора. Чим довше воно полежить, тим ніжніше вийдуть булочки. Для аромату ви можете використовувати не тільки корицю, але і ваніль, наприклад, а також цедру лимона. Подавати до столу булочки можна з цукровою пудрою, вершками, морозивом або улюбленим сиропом.
- Банан - 2 штуки
- Цукор - 2-3 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Йогурт - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 250 грам (приблизно)
- Рослинна олія - 1 Склянка (для фритюру)
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Очистіть банани, викладіть їх в глибоку миску, додайте цукор.
2. Розімніть все до консистенції однорідного пюре.
3. Додайте щіпку солі, просіяне борошно і розпушувач. Викладіть трохи натурального йогурту (втім, можна спробувати використовувати в рецепті приготування бананових булочок і фруктові йогурти, проте не забувайте, що вони додадуть тесту відтінок).
4. Почніть перемішувати до однорідної консистенції. При необхідності додайте ще трохи борошна (використовувати можна не тільки пшеничне, але і вівсяну, наприклад).
5. Накрийте миску з тестом чистим рушником, залиште на 3-4 години при кімнатній температурі або на 7-8 годин в холодильнику.
6. Після знову вимісіть тісто. Якщо воно буде липнути до рук, змастіть їх трохи рослинним маслом.
7. Отщіпніте невеликий шматочок, розкачайте невелику коржик. Не варто робити занадто тонко, щоб бананові булочки в домашніх умовах не були сухими.
8. Дуже зручно смажити такі булочки у фритюрі, але цілком підійде і звичайна сковорода з невеликою кількістю рослинного масла.
9. Після того, як з'явиться рум'яна кірочка з двох сторін, акуратно дістаньте їх шумівкою з масла і перекладіть на паперовий рушник. Ось такий цікавий варіант, як приготувати бананові булочки. Приємного вам чаювання!