Баклажани в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям оригінальних овочевих страв пропоную взяти на замітку цей вельми простий рецепт баклажанів в карамелі. Соковиті, ароматні і апетитні, їх просто не можна не спробувати.
Такі запечені баклажани в карамелі в домашніх умовах можуть стати відмінним доповненням до гарячого або повноцінної закускою. Для любителів гострого можна додати в блюдо перець чилі або гострий соус, наприклад.
- Баклажан - 2 штуки
- Мірі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Пір'я зеленої цибулі - За смаком
1. Баклажани вимити, обсушити трохи і розрізати навпіл. Зробити невеликі надрізи на м'якоті і змастити кунжутним маслом.
2. Викласти баклажани м'якоттю вниз і відправити в розігріту духовку. Залежно від розміру, запікати баклажани в карамелі в домашніх умовах від 15 до 25 хвилин. Вийняти їх з духовки і перекласти у жароміцних форму відповідного розміру.
3. Тепер можна зайнятися карамеллю. Для її приготування в невеликому сотейнику з'єднати воду, цукор, мирин і трохи соєвого соусу. Довести до кипіння і варити трохи до приємного золотистого кольору. Зняти з вогню.
4. Полити карамельним соусом баклажани (залишивши трохи для подачі) і присипати кунжутом. Відправити в духовку ще на пару хвилин. Після викласти зверху пір'я зеленої цибулі.
5. Ось і весь секрет, як зробити баклажани в карамелі. Вони виходить неймовірно смачними, а пікантний соус ідеально підходить до запеченим овочам. Спробуйте і вам обов'язково сподобається!