Ажурні млинці на окропі
(покроковий рецепт з фото)
Справжнє кулінарне мистецтво - ажурні млинці на окропі. Таке відчуття, що їх за 20 хвилин зв'язала бабуся і виклала на тарілку! Здивуванню ваших рідних не буде меж. Подавайте млинці з медом.
Цей рецепт ажурних млинців універсальний, ви можете приготувати як солодкі, так і солоні млинці для будь-яких начинок. Головне - вливайте тісто на розпечену сковороду, щоб воно моментально схоплювати. Млинці подавайте до столу з гарячим чаєм і кавою.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Окріп - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Молоко вилийте в глибоку ємність, вбийте туди ж курячі яйця, всипте цукор і сіль. Збийте вміст ємності протягом 1-2 хвилин.
Всипте пшеничне борошно вищого гатунку і ретельно все збийте, щоб не утворилися грудочки. Тісто вийде густуватим - так і треба!
Влийте окріп і відразу все перемішайте, заварюючи млинцеве тісто.
Влийте рослинне масло і ще раз перемішайте. Помістіть сковороду на плиту, розжарити її.
Влийте на дно сковороди частина тесту і моментально округлятимете, шар тіста відразу ж стане пористим. Випікайте млинці по хвилині з кожної сторони.
Ароматні і ажурні млинці викладіть на тарілку і подайте до столу. За бажанням їх можна приготувати солодкими або солоними.