Аджика з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Аджика з яблуками - гостра заготівля, яка поліпшить будь-яку м'ясну, рибне, а також вегетаріанське блюдо. Приготована по даним рецептом аджика виходить дуже смачною і красивого рудого кольору.
Аджика з яблуками - це прекрасний соус, який у мене завжди під рукою. Я додаю аджику практично до всіх страв, тому що люблю їжу з острінкой. Іноді аджику з яблуками я використовую в якості пасти для білого хліба. Це дуже смачно! Що стосується приготування аджики з яблуками, то тут все дуже просто: читайте рецепт і все дізнаєтеся. Як завжди, все просто і геніально!
- Великі помідори - 7 штук
- Середня морква - 10 штук
- Червоний перець - 6 штук
- Великі зелені яблука - 6 штук
- Перець чилі - 5 штук
- Рослинна олія - 200 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Голівка часнику - 1 1/2 штуки
Всі овочі промиваємо (крім часнику, його ми будемо додавати в кінці) і дрібно нарізаємо.
Потім все подрібнюємо за допомогою блендера.
Потім вийшло овочеве пюре додаємо в каструлю з товстим дном і доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо до середнього і варимо близько години, зрідка перемішуючи. Потім через годину в вміст вливаємо олію, оцет і додаємо сіль і цукор. Варимо аджику ще близько 20 хвилин, перемішуючи. Далі знімемо з вогню каструлю. Додаємо очищений часник в вміст і залишаємо остигати при кімнатній температурі протягом години.
Банки і кришки стерилізуємо і потім за допомогою воронки розливаємо аджику.
Закочує банки і прибираємо зберігатися в прохолодне місце. Аджика з яблуками може зберігатися до року.
Смачного!