Аджика гостра з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Перше, що приходить на розум, коли язик заходить про соусі до м'яса - це аджика! Гріх не вміти приготувати її, тому всім раджу взяти на замітку рецепт приготування аджики гострою з яблуками!
Аджика (як солодка, так і гостра) прекрасно підходить до м'яса, овочам і не тільки. Це абсолютно універсальна закуска (якщо хочете - соус). Щоб приготувати аджику гостру з яблуками, раджу взяти кисло-солодкі яблука, свіжий хрін, соковиті помідори і будь-який столовий оцет (яблучний або виноградний, 9 %).
- Помідори - 2, 5 кілограма
- Морквина - 1 кілограм
- Яблука - 1 кілограм
- Перець солодкий - 1, 5 кілограма
- Хрін - 200 грам
- Часник - 200 грам
- Гострий перець чилі - 200 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Оцет - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти: яблука поріжте часточками, перець очистіть від насіння, промийте помідори. Також промийте всі інші овочі. Морквину, наприклад, теж почистіть від шкірки.
Потім подрібніть за допомогою м'ясорубки (або блендера) перець солодкий, помідори, яблука і моркву. Все перемішайте у великій каструлі і варіть на середньому вогні близько години.
Поки варяться овочі, підготуйте хрін і гострий перець.
Подрібніть їх.
Додайте хрін і гострий перець до овочів, які вже годину проварилися. Перемішайте і ще проваріть 10 хвилин.
Далі додайте в каструлю цукор, сіль і оцет. Доведіть знову до кипіння.
Можете тим часом прокип'ятити банки. Я банки просто мою з содою і протираю насухо.
Далі додайте в каструлю цукор, сіль і оцет. Доведіть знову до кипіння.
Можете тим часом прокип'ятити банки. Я банки просто мою з содою і протираю насухо.
Розкладіть готову аджику гостру з яблуками по банкам, закатати. Зберігати можете в коморі або потім в холодильнику (після охолодження).
Смачного!
Смачного!