Рецепт Аджика гостра з яблуками фото

Аджика гостра з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Перше, що приходить на розум, коли язик заходить про соусі до м'яса - це аджика! Гріх не вміти приготувати її, тому всім раджу взяти на замітку рецепт приготування аджики гострою з яблуками!

Опис приготування:

Аджика (як солодка, так і гостра) прекрасно підходить до м'яса, овочам і не тільки. Це абсолютно універсальна закуска (якщо хочете - соус). Щоб приготувати аджику гостру з яблуками, раджу взяти кисло-солодкі яблука, свіжий хрін, соковиті помідори і будь-який столовий оцет (яблучний або виноградний, 9 %).

  • Помідори - 2, 5 кілограма
  • Морквина - 1 кілограм
  • Яблука - 1 кілограм
  • Перець солодкий - 1, 5 кілограма
  • Хрін - 200 грам
  • Часник - 200 грам
  • Гострий перець чилі - 200 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцет - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
аджика гостра з яблуками - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти: яблука поріжте часточками, перець очистіть від насіння, промийте помідори. Також промийте всі інші овочі. Морквину, наприклад, теж почистіть від шкірки.
аджика гостра з яблуками - фото крок 2
Потім подрібніть за допомогою м'ясорубки (або блендера) перець солодкий, помідори, яблука і моркву. Все перемішайте у великій каструлі і варіть на середньому вогні близько години.
аджика гостра з яблуками - фото крок 3
Поки варяться овочі, підготуйте хрін і гострий перець.
аджика гостра з яблуками - фото крок 4
Подрібніть їх.
аджика гостра з яблуками - фото крок 5
Додайте хрін і гострий перець до овочів, які вже годину проварилися. Перемішайте і ще проваріть 10 хвилин.
Далі додайте в каструлю цукор, сіль і оцет. Доведіть знову до кипіння.
Можете тим часом прокип'ятити банки. Я банки просто мою з содою і протираю насухо.
аджика гостра з яблуками - фото крок 6
Розкладіть готову аджику гостру з яблуками по банкам, закатати. Зберігати можете в коморі або потім в холодильнику (після охолодження).
Смачного!

Схожі рецепти