Журавлинний морс
(покроковий рецепт з фото)
Один з найбільш традиційних російських напоїв - морс. Його готують з одного або декількох видів ягід. Він неймовірно корисний і вітамінний. Ви можете це зробити за рецептом, як приготувати журавлинний морс.
Журавлинний морс можна подати на святковий стіл або зробити просто так. Морс не тільки смачний, але дуже корисний. Його можна зробити зі свіжих або заморожених ягід. У нього більш щільна консистенція, ніж у соку або компоту, а також допускається осад.
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Вода - 2 L
- Цукор - За смаком
1. Вимийте ягоди журавлини, викладіть їх в миску.
2. Скористайтеся качалкою або ступкою і розімніть ягоди в пюре, щоб видавити з них сік.
3. Марлю викладіть на сито, перекладіть в неї все ягоди разом з утворилися соками.
4. Гарненько відіжміть весь сік в іншу ємність, видаліть ягоди.
5. Розбавте вийшов сік холодної або теплою водою і за смаком додайте цукор. Подавайте морс теплим або холодним.