Журавлинний морс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 20 хв.
Один з найбільш традиційних російських напоїв - морс. Його готують з одного або декількох видів ягід. Він неймовірно корисний і вітамінний. Ви можете це зробити за рецептом, як приготувати журавлинний морс.
Опис приготування:
Журавлинний морс можна подати на святковий стіл або зробити просто так. Морс не тільки смачний, але дуже корисний. Його можна зробити зі свіжих або заморожених ягід. У нього більш щільна консистенція, ніж у соку або компоту, а також допускається осад.
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Вода - 2 L
- Цукор - За смаком
1. Вимийте ягоди журавлини, викладіть їх в миску.
2. Скористайтеся качалкою або ступкою і розімніть ягоди в пюре, щоб видавити з них сік.
3. Марлю викладіть на сито, перекладіть в неї все ягоди разом з утворилися соками.
4. Гарненько відіжміть весь сік в іншу ємність, видаліть ягоди.
5. Розбавте вийшов сік холодної або теплою водою і за смаком додайте цукор. Подавайте морс теплим або холодним.