Рецепт Желе зі сметаною фото

Желе зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Дієтичне харчування
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Желе

Желе зі сметаною - легкий десерт для відмінного настрою. Смак у желе виходить кисленьке-солодким. У білому желе зі сметаною відмінно виглядають сухофрукти (сливи, наприклад), свіжа полуниця або ківі.

Желе зі сметаною може бути самостійним незвичайним десертом. А можна таке густе біле желе використовувати як шар для торта з желе. Красиво виглядатиме желе зі сметаною, зроблене у формі для кексу. Цікаве рішення - подати сметанне желе з фруктами порційно. Наприклад, в маленьких соусницю. Прикрасити желе зі сметаною можна також вершками, ягодами або тертим шоколадом.

Як приготувати желе зі сметаною?

1. Желатин змішайте з декількома столовими ложками води, залиште на півгодини, щоб набряк. Потім розігрійте до розчинення. Чи не кип'ятіть! заважайте, щоб желатин розчинився без грудочок. Остудіть.

2. Сметану змішайте з цукром. Збийте міксером до повного розчинення цукру.

3. У збиту з цукром сметану повільно введіть желатин. Продовжуйте збивати.

4. В желе зі сметаною можна додати улюблені ягоди або фрукти. Промийте і просушіть їх, наріжте кубиками (якщо треба). Красиво в такому десерті виглядають вишеньки.

5. У підготовлені креманки (склянки, келихи, форму для кексу) вилийте желе зі сметаною і відправте в холодильник до повного застигання.

6. Виберіть готове желе зі сметаною з форми (опустивши її в гарячу воду) або подайте прямо в формочках і насолоджуйтеся!

Смачного!

  • Крем - 500 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Желатин - 25 грам
Желе зі сметаною може бути самостійним незвичайним десертом. А можна таке густе біле желе використовувати як шар для торта з желе. Красиво виглядатиме желе зі сметаною, зроблене у формі для кексу. Цікаве рішення - подати сметанне желе з фруктами порційно. Наприклад, в маленьких соусницю. Прикрасити желе зі сметаною можна також вершками, ягодами або тертим шоколадом.

Як приготувати желе зі сметаною?

1. Желатин змішайте з декількома столовими ложками води, залиште на півгодини, щоб набряк. Потім розігрійте до розчинення. Чи не кип'ятіть! заважайте, щоб желатин розчинився без грудочок. Остудіть.

2. Сметану змішайте з цукром. Збийте міксером до повного розчинення цукру.

3. У збиту з цукром сметану повільно введіть желатин. Продовжуйте збивати.

4. В желе зі сметаною можна додати улюблені ягоди або фрукти. Промийте і просушіть їх, наріжте кубиками (якщо треба). Красиво в такому десерті виглядають вишеньки.

5. У підготовлені креманки (склянки, келихи, форму для кексу) вилийте желе зі сметаною і відправте в холодильник до повного застигання.

6. Виберіть готове желе зі сметаною з форми (опустивши її в гарячу воду) або подайте прямо в формочках і насолоджуйтеся!

Смачного!

Схожі рецепти