Рецепт Желе з сметани і какао фото

Желе з сметани і какао
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Какао , Желатин
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
Святковий обід
Десерти , Желе
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Це чудове желе, яке припаде до смаку, і дорослим, і дітям досить економічне і неймовірно смачне. А якщо докласти трохи фантазії в оформленні, то воно прикрасить святковий стіл.

Опис приготування:

Тут я пропоную вам досить простий рецепт желе зі сметани і какао, з приготуванням якого будь-який впорається дуже легко. Ну а про смак тут говорити нема чого - неймовірно ніжне і повітряне желе, безсумнівно, завоює серця гурманів. А якщо ви чекаєте гостей, то найкраще, звичайно, приготувати желе з вечора і поставити його в холодильник на ніч, так воно краще застигне. А нижче я пропоную на ваш розгляд рецепт желе зі сметани і какао з фото.

  • Крем 25% - 1 літр
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Желатин - 20 грам
  • Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
желе з сметани і какао - фото крок 1
Желатин замочуємо в воді і залишаємо хвилин на 10-15. Тим часом змішуємо сметану з цукровою пудрою і ставимо отриману суміш на дуже повільний вогонь.
желе з сметани і какао - фото крок 2
Нам необхідно, щоб цукор повністю розчинився, але ні в якому разі не можна доводити сметану до кипіння, інакше вона згорнеться. Коли цукор повністю розчиниться, тонкою цівкою вливаємо желатин і розмішуємо до однорідної маси. Потім розділяємо рідина на дві рівні частини.
желе з сметани і какао - фото крок 3
В одну частину додаємо какао-порошок і ретельно перемішуємо. Тепер нам необхідно, щоб наше желе трохи охололо до кімнатної температури.
желе з сметани і какао - фото крок 4
На дно форми виливаємо перший шар (ви можете самі вибрати який), ставимо в холодильник на 8-10 хвилин.
желе з сметани і какао - фото крок 5
Потім виймаємо форми і наливаємо другий шар, знову поміщаємо в холодильник вже на кілька годин. При бажанні ви можете зробити набагато більше шарі, але в цьому випадку у вас піде більше часу, так як кожен шар необхідно остуджувати в холодильнику 10 хвилин. Готове желе прикрашаємо стружкою шоколаду і подаємо на стіл.

Схожі рецепти