Желе з молока і какао
(покроковий рецепт з фото)
Це желе - улюблені ласощі моїх подруг, тому я завжди роблю його перед їх приходом. Та й кому може не сподобатися приголомшливе поєднання молочного і кавового желе, його все просто обожнюють.
Я сама не дуже великий майстер, коли потрібно приготувати який-небудь десерт, але зробити желе з молока і какао в домашніх умовах здатна навіть я, настільки тут все легко і просто. З власного досвіду можу сказати, що ці ласощі подобається практично всім, тому якщо ви чекаєте в гості друзів або подруг, то приготуйте таке желе, ви не прогадаєте. Докладний рецепт желе з молока і какао з фото я додаю нижче, прочитайте його, потім сміливо приступайте до справи.
- Молоко пряжене - 250 грам
- Какао порошок - 14 грам (або кави 3 в 1)
- Желатин харчовий - 10 грам
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
Для початку ми замочуємо желатин у воді так, як це написано на упаковці, в окремій мисочці розчиняємо цукор в молоці. Трохи молочної суміші наливаємо до желатину і розпускаємо його в мікрохвильовці або на плиті, не доводячи його до кипіння. Після цього змішуємо розведений желатин з молоком, перевіряємо, щоб в рідини не залишилося цілих гранул желатину.
Через zhelatinovoy молочно суміші формувальних 100 грам, нагріваємо відлите молоко в окремій каструлі і змішуємо його з какао. Розливаємо отриману масу по формах так, щоб вона займала приблизно їх половину. Ставимо форми на якийсь час в холодильник, щоб цей шар застиг.
Коли шар з какао схопиться, виливаємо на нього молочно-желатинову суміш, відправляємо желе в холодильник до повного застигання.
Готове желе викладаємо на тарілку і прикрашаємо його ягодами і фруктами за бажанням. Приємного всім апетиту!