Желе какао
(покроковий рецепт з фото)
Це желе з какао не тільки дуже смачне, але також і неймовірно красиве і, завдяки цьому відмінно підійде для святкового столу. Даю рецепт!
Я дуже часто використовую цей простий рецепт желе з какао, особливо коли чекаю гостей. Його дуже легко приготувати, та й часу це займе зовсім німого, тому приступимо, не відкладаючи в довгий ящик, а ось для вас і рецепт приготування желе з какао. Повірте, це неймовірно смачно!
- Молоко пряжене - 0, 5 L(250 мл - в нижній шар, 250 мл - в верхній шар)
- Какао порошогк - 4 чайних ложки
- Желатин - 20 грам(10 г - в нижній шар, 10 г - в верхній шар)
- Цукор ванільний - 10 грам(5 г - в нижній шар, 5 г - в верхній шар)
- Цукор - За смаком
Для початку необхідно приготувати желатин. Тут все дуже просто, ми просто слідуємо інструкції на упаковці. Потім ми нагріваємо 100 мл топленого молока, всипаємо в нього какао і цукор, а желатин вливаємо потихеньку, постійно помішуючи рідина.
Тепер заливаємо масу з какао в форми так, щоб рідина заповнювала форму тільки на половину. Ставимо в холодильник на 10 хвилин.
Виливаємо другу половину молока в каструлю, нагріваємо, додаємо залишився желатин і цукор і ретельно розмішуємо. В кінці акуратно збиваємо за допомогою віночка.
Коли молочне желе охолоне, ми виймаємо з холодильника формочки і доливаємо в них молочну рідину другим шаром. Ставимо назад в холодильник до повного застигання желе. А щоб готове желе краще витягувалися з форми, її необхідно на кілька секунд опустити в теплу воду.