Рецепт Здобні булочки фото

Здобні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 9
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Кохаю, коли вдома пахне свіжою випічкою, особливо булочками. Хочу розповісти вам, як приготувати ніжні й ароматні здобні булочки на молоці з ваніліном і корицею. Дивіться рецепт і пробуйте!

Опис приготування:

Щоб здобні булочки вийшли ніжними і м'якими, потрібно зробити здобне тісто опарним способом. Для цього спочатку"заводять" опара, потім роблять тісто. У здобне тісто обов'язково потрібно додавати вершкове масло, яйце, робити його на молоці. Дивіться мій детальний рецепт і пробуйте!


  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі свіжі - 20 грам (або 50-60 г сирих)
  • Борошно - 4 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто)
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
здобні булочки - фото крок 1
1. Відміряйте продукти. Я користуюся однаковими склянками для борошна і молока, обсяг 200 мл. Приступимо!
здобні булочки - фото крок 2
У теплому молоці розчиніть свіжі дріжджі, цукор, додайте сире яйце. Перемішайте.
здобні булочки - фото крок 3
3. Додайте склянку борошна, перемішайте дерев'яною ложкою і залиште опару на 10-15 хвилин.
здобні булочки - фото крок 4
4. Коли опара підніметься і піде дрібними бульбашками, додайте розтоплене вершкове масло (50 г) і 3 ст. L. Масла rafinirovannogo. Перемішайте тісто ложкою.
здобні булочки - фото крок 5
5. Введіть просіяне борошно, що залишилося, ванілін. Замісити не круто тісто.
здобні булочки - фото крок 6
6. Ось такий колобок у мене вийшов. Тісто не липне до рук, ніжне й ароматне. Накрийте його чистою і сухою серветкою і залиште в теплі на 2 годину.
здобні булочки - фото крок 7
7. Розкачайте тісто в прямокутник. Змастіть розтопленим вершковим маслом. За бажанням посипте меленою корицею або просто цукром.
здобні булочки - фото крок 8
8. Поверніть рулетом і порізати на шматочки. Ширина - на свій смак. Я порізала на 9 частин.
здобні булочки - фото крок 9
9. Покладіть булочки на змащене деко, зробіть відстань між ними. Дайте расстояться в теплі хвилин 20. Змастіть верх яйцем або вершковим маслом.
здобні булочки - фото крок 10
10. Випікайте булочки при 180 градусах хвилин 30. Час індивідуально, все залежить від вашої духовки. Готові булочки остудіть на решітці. Приємного!

Схожі рецепти