Здобні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 9
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Кохаю, коли вдома пахне свіжою випічкою, особливо булочками. Хочу розповісти вам, як приготувати ніжні й ароматні здобні булочки на молоці з ваніліном і корицею. Дивіться рецепт і пробуйте!
Опис приготування:
Щоб здобні булочки вийшли ніжними і м'якими, потрібно зробити здобне тісто опарним способом. Для цього спочатку"заводять" опара, потім роблять тісто. У здобне тісто обов'язково потрібно додавати вершкове масло, яйце, робити його на молоці. Дивіться мій детальний рецепт і пробуйте!
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі свіжі - 20 грам (або 50-60 г сирих)
- Борошно - 4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Відміряйте продукти. Я користуюся однаковими склянками для борошна і молока, обсяг 200 мл. Приступимо!
У теплому молоці розчиніть свіжі дріжджі, цукор, додайте сире яйце. Перемішайте.
3. Додайте склянку борошна, перемішайте дерев'яною ложкою і залиште опару на 10-15 хвилин.
4. Коли опара підніметься і піде дрібними бульбашками, додайте розтоплене вершкове масло (50 г) і 3 ст. L. Масла rafinirovannogo. Перемішайте тісто ложкою.
5. Введіть просіяне борошно, що залишилося, ванілін. Замісити не круто тісто.
6. Ось такий колобок у мене вийшов. Тісто не липне до рук, ніжне й ароматне. Накрийте його чистою і сухою серветкою і залиште в теплі на 2 годину.
7. Розкачайте тісто в прямокутник. Змастіть розтопленим вершковим маслом. За бажанням посипте меленою корицею або просто цукром.
8. Поверніть рулетом і порізати на шматочки. Ширина - на свій смак. Я порізала на 9 частин.
9. Покладіть булочки на змащене деко, зробіть відстань між ними. Дайте расстояться в теплі хвилин 20. Змастіть верх яйцем або вершковим маслом.
10. Випікайте булочки при 180 градусах хвилин 30. Час індивідуально, все залежить від вашої духовки. Готові булочки остудіть на решітці. Приємного!