Заварний торт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не сильно переживаєте за свою фігуру - тоді заварний торт стане прекрасним доповненням до чаювання. Рекомендую рецепт шалено смачного заварного торта для ласунів!
Найголовніше в заварний торті - це, звичайно, крем. Його потрібно акуратно готувати, дотримуючись інструкції. Для приготування торта заварного ми робимо і заварне тісто, і заварний крем. Зберігати готовий торт потрібно в холодильнику, щоб він тримав форму. До речі, він ще сильніше просочиться кремом і стане потім ще смачніше.
- Яйця - 4 штуки
- Вода - 200 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 130 грам
- Крем - 300 грам
- Борошно (для крему) - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло (для крему) - 200 грам
- Яйце (для крему) - 1 штука
Спочатку приготуємо заварний основу для крему, адже їй потрібно встигнути гарненько охолонути.
Всі інгредієнти для крему, за винятком олії, скласти в сотейник. Ложки борошна набираємо добре повними, з невеликою гіркою.
Всі інгредієнти для крему, за винятком олії, скласти в сотейник. Ложки борошна набираємо добре повними, з невеликою гіркою.
Ретельно розмішати вінчиком до однорідності і поставити на середній вогонь.
При постійному помішуванні доводимо крем до кипіння і загустіння.
Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце остигати до кімнатної температури.
Тепер займемося заварним тестом.
Воду закип'ятити з вершковим маслом, рослинним маслом і сіллю.
Воду закип'ятити з вершковим маслом, рослинним маслом і сіллю.
Вогонь зменшуємо до мінімуму. У киплячу рідину всипаємо всю муку, перемішуємо до однорідності.
Тримаємо тісто на вогні пару хвилин, воно повинно відійти від стінок посуду і не пахнути сирої борошном.
Тримаємо тісто на вогні пару хвилин, воно повинно відійти від стінок посуду і не пахнути сирої борошном.
Даємо охолонути хвилин 5 і починаємо по одному втручаємося яйця.
Перемішуємо тісто або вручну, або за допомогою міксера. Спочатку будуть грудки, не лякайтесь.
Продовжуємо перемішувати і тісто стає гладким.
Тепер нам треба випекти коржі. З даної кількості тесту виходить два прямокутних коржа 30 * 40см. Тісто розподіляємо по папері, змочуючи руки в холодній воді. Шар тесту виходить дуже тонким.
Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 10-12 хвилин. Готовий корж відразу знімаємо з паперу та перекладаємо на чисте сухе рушник. Аналогічно випікаємо другий корж.
Поки коржі остигають, займемося кремом. Остигнула заварний основу збиваємо міксером, додаючи по шматочку розм'якшене вершкове масло кімнатної температури.
Отримуємо густий, шовковистий і дуже ароматний крем.
Тепер кожен корж розрізаємо впоперек на три рівних пласта. Разом у нас вийде 6 пластів. Кожен промазуємо кремом, не забуваємо залишити крем для оформлення верху і боків торта. Готовий торт ставимо в холодильник мінімум на пару годин, бажано на ніч.
Потім насолоджуємося смачним тортом заварним. Приємного чаювання!