Рецепт Заварний торт фото

Заварний торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Якщо ви не сильно переживаєте за свою фігуру - тоді заварний торт стане прекрасним доповненням до чаювання. Рекомендую рецепт шалено смачного заварного торта для ласунів!

Опис приготування:

Найголовніше в заварний торті - це, звичайно, крем. Його потрібно акуратно готувати, дотримуючись інструкції. Для приготування торта заварного ми робимо і заварне тісто, і заварний крем. Зберігати готовий торт потрібно в холодильнику, щоб він тримав форму. До речі, він ще сильніше просочиться кремом і стане потім ще смачніше.

  • Яйця - 4 штуки
  • Вода - 200 грам
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 130 грам
  • Крем - 300 грам
  • Борошно (для крему) - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 120 грам
  • Вершкове масло (для крему) - 200 грам
  • Яйце (для крему) - 1 штука
заварний торт - фото крок 1
Спочатку приготуємо заварний основу для крему, адже їй потрібно встигнути гарненько охолонути.
Всі інгредієнти для крему, за винятком олії, скласти в сотейник. Ложки борошна набираємо добре повними, з невеликою гіркою.
заварний торт - фото крок 2
Ретельно розмішати вінчиком до однорідності і поставити на середній вогонь.
заварний торт - фото крок 3
При постійному помішуванні доводимо крем до кипіння і загустіння.
заварний торт - фото крок 4
Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце остигати до кімнатної температури.
заварний торт - фото крок 5
Тепер займемося заварним тестом.
Воду закип'ятити з вершковим маслом, рослинним маслом і сіллю.
заварний торт - фото крок 6
Вогонь зменшуємо до мінімуму. У киплячу рідину всипаємо всю муку, перемішуємо до однорідності.
Тримаємо тісто на вогні пару хвилин, воно повинно відійти від стінок посуду і не пахнути сирої борошном.
заварний торт - фото крок 7
Даємо охолонути хвилин 5 і починаємо по одному втручаємося яйця.
заварний торт - фото крок 8
Перемішуємо тісто або вручну, або за допомогою міксера. Спочатку будуть грудки, не лякайтесь.
заварний торт - фото крок 9
Продовжуємо перемішувати і тісто стає гладким.
заварний торт - фото крок 10
Тепер нам треба випекти коржі. З даної кількості тесту виходить два прямокутних коржа 30 * 40см. Тісто розподіляємо по папері, змочуючи руки в холодній воді. Шар тесту виходить дуже тонким.
заварний торт - фото крок 11
Випікаємо коржі в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 10-12 хвилин. Готовий корж відразу знімаємо з паперу та перекладаємо на чисте сухе рушник. Аналогічно випікаємо другий корж.
заварний торт - фото крок 12
Поки коржі остигають, займемося кремом. Остигнула заварний основу збиваємо міксером, додаючи по шматочку розм'якшене вершкове масло кімнатної температури.
заварний торт - фото крок 13
Отримуємо густий, шовковистий і дуже ароматний крем.
заварний торт - фото крок 14
Тепер кожен корж розрізаємо впоперек на три рівних пласта. Разом у нас вийде 6 пластів. Кожен промазуємо кремом, не забуваємо залишити крем для оформлення верху і боків торта. Готовий торт ставимо в холодильник мінімум на пару годин, бажано на ніч.
заварний торт - фото крок 15
Потім насолоджуємося смачним тортом заварним. Приємного чаювання!

Схожі рецепти