Заварний паску
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайшли ідеальний для себе варіант тесту на паски, тоді не проходите мимо! Я хочу запропонувати вам дуже докладний покроковий рецепт, який точно гідний вашої уваги. Спробуйте!
Чому я хочу запропонувати вам на замітку цей рецепт, як приготувати заварний паску? Він виходить дуже ніжним, повітряним і тісто дивно розсипчасте. Такий пасочку довго залишається свіжим, тому не бійтеся робити велику порцію тесту. Незважаючи на досить тривалий процес, результат однозначно варто кожну витрачену хвилини. Також покажу вам свій варіант глазурі, але ви можете використовувати будь-який інший рецепт.
- Дріжджі - 3 чайних ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 280 грам
- Ізюм - 100 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Яйце - 5 штук
- Рослинна олія - 2.5 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Білок - 2 штуки (глазур)
- Цукрова пудра - 350-400 грам (глазур)
- Сік лимона - За смаком (глазур)
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібно, щоб приготувати заварний паску в домашніх умовах.
2. Підігрійте мілілітрів 50 молока. Додайте дріжджі і цукор, залиште хвилин на 7-10.
3. Час, що залишився молоко доведіть до кипіння і з'єднайте з 3 ложками борошна. Ретельно перемішуйте без зупинок, щоб мука рівномірно заварилася і не було грудочок.
4. Влийте тонкою цівкою теплі вершки і перемішайте.
5. Дріжджі почали добре працювати, значить можна їх перекласти в мисочку з заваренной раніше сумішшю. Перемішайте, накрийте чистим рушником і залиште в теплі на пару годин.
6. Коли опара готова, відокремте білки від жовтків і розтопіть вершкове масло.
7. Жовтки з'єднайте з 150 грамами цукру і ванільним екстрактом, взбейте до бела.
8. У мисочку з опарою вилийте жовтки і вершкове масло. Все акуратно перемішайте.
9. Окремо з цукром, що залишився збийте білки.
10. В опару злийте олію і додайте білки. Акуратно перемішайте.
11. Додайте сіль і для аромату цедру лимона. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто.
12. Готове тісто накрийте рушником і залиште підходити години на 4 в тепле.
13. Воно добре збільшується в об'ємі і виходить повітряним.
14. У готове тісто акуратно вмішати родзинки. Підготуйте формочки для пасок - змастіть маслом і присипте борошном.
15. Наповніть форми тестом приблизно на 2/3 і залиште на столі підходити.
16. Щоб верхівка була більш рум'яної її можна змастити збитим з ложкою води або молока жовтком.
17. Надішліть паски в добре розігріту духовку і випікайте до рум'яності. Час залежить від розміру формочок.
18. Готові паски добре остудіть.
19. Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою.
20. Додайте сік лимона і збийте до однорідності.
21. Полийте глазур'ю пасочки і прикрасьте за бажанням.
Смачних свят!
Смачних свят!