Рецепт Заварний паску фото

Заварний паску
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 3
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знайшли ідеальний для себе варіант тесту на паски, тоді не проходите мимо! Я хочу запропонувати вам дуже докладний покроковий рецепт, який точно гідний вашої уваги. Спробуйте!

Опис приготування:

Чому я хочу запропонувати вам на замітку цей рецепт, як приготувати заварний паску? Він виходить дуже ніжним, повітряним і тісто дивно розсипчасте. Такий пасочку довго залишається свіжим, тому не бійтеся робити велику порцію тесту. Незважаючи на досить тривалий процес, результат однозначно варто кожну витрачену хвилини. Також покажу вам свій варіант глазурі, але ви можете використовувати будь-який інший рецепт.

  • Дріжджі - 3 чайних ложки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 280 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйце - 5 штук
  • Рослинна олія - 2.5 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Білок - 2 штуки (глазур)
  • Цукрова пудра - 350-400 грам (глазур)
  • Сік лимона - За смаком (глазур)
заварний паску - фото крок 1
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібно, щоб приготувати заварний паску в домашніх умовах.
заварний паску - фото крок 2
2. Підігрійте мілілітрів 50 молока. Додайте дріжджі і цукор, залиште хвилин на 7-10.
заварний паску - фото крок 3
3. Час, що залишився молоко доведіть до кипіння і з'єднайте з 3 ложками борошна. Ретельно перемішуйте без зупинок, щоб мука рівномірно заварилася і не було грудочок.
заварний паску - фото крок 4
4. Влийте тонкою цівкою теплі вершки і перемішайте.
заварний паску - фото крок 5
5. Дріжджі почали добре працювати, значить можна їх перекласти в мисочку з заваренной раніше сумішшю. Перемішайте, накрийте чистим рушником і залиште в теплі на пару годин.
заварний паску - фото крок 6
6. Коли опара готова, відокремте білки від жовтків і розтопіть вершкове масло.
заварний паску - фото крок 7
7. Жовтки з'єднайте з 150 грамами цукру і ванільним екстрактом, взбейте до бела.
заварний паску - фото крок 8
8. У мисочку з опарою вилийте жовтки і вершкове масло. Все акуратно перемішайте.
заварний паску - фото крок 9
9. Окремо з цукром, що залишився збийте білки.
заварний паску - фото крок 10
10. В опару злийте олію і додайте білки. Акуратно перемішайте.
заварний паску - фото крок 11
11. Додайте сіль і для аромату цедру лимона. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто.
заварний паску - фото крок 12
12. Готове тісто накрийте рушником і залиште підходити години на 4 в тепле.
заварний паску - фото крок 13
13. Воно добре збільшується в об'ємі і виходить повітряним.
заварний паску - фото крок 14
14. У готове тісто акуратно вмішати родзинки. Підготуйте формочки для пасок - змастіть маслом і присипте борошном.
заварний паску - фото крок 15
15. Наповніть форми тестом приблизно на 2/3 і залиште на столі підходити.
заварний паску - фото крок 16
16. Щоб верхівка була більш рум'яної її можна змастити збитим з ложкою води або молока жовтком.
заварний паску - фото крок 17
17. Надішліть паски в добре розігріту духовку і випікайте до рум'яності. Час залежить від розміру формочок.
заварний паску - фото крок 18
18. Готові паски добре остудіть.
заварний паску - фото крок 19
19. Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою.
заварний паску - фото крок 20
20. Додайте сік лимона і збийте до однорідності.
заварний паску - фото крок 21
21. Полийте глазур'ю пасочки і прикрасьте за бажанням.
Смачних свят!

Схожі рецепти