Запіканка з сиру і манки
(покроковий рецепт з фото)
Один з найпростіших десертів з сиру - це запіканка. Її часто готують з фруктами і сухофруктами, з ягодами. Розповім простий і смачний рецепт, як приготувати запіканку з сиру і манки.
Завдяки манки запіканка тримає форму, але на відміну від борошна, вона не забиває структуру десерту. Не переборщити з манкою, не варто кидати її занадто багато. Можна додати корицю, ванільний або мигдальний екстракт. Нарізайте і подавайте запіканку лише після охолодження.
- Яйця - 2 штуки
- Курячий жовток - 1 штука
- Сир - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 50 грам
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 склянки
1. У миску вбийте курячі яйця, додайте до них цукор і збивайте до утворення піни. Не чекайте розчинення крупинок.
2. Викладіть в миску до жовтків сир (покупної або домашній).
3. Розтопити вершкове масло і додайте його до сиру, потім подрібніть за допомогою погружного блендера. Додайте в миску манку.
4. Влийте чайну ложку ванільного екстракту (або будь-якого іншого).
5. Викладіть сирну масу в форму для запікання, розрівняйте поверхню.
6. Змастіть масу яєчним жовтком, щоб при випіканні вийшла гарна скоринка.
7. Надішліть запіканку в розігрітий до 180 градусів духовку на 50 хвилин, потім остудіть і наріжте шматочками.