Рецепт Запіканка з сиром і яблуками фото

Запіканка з сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Ніжна запіканка з сиром і яблуками може замінити легку вечерю. Відмінно вона підходить і для полудня. А десерт і зовсім відмінний виходить! Їсти запіканку можна як теплою, так і холодної.

Опис приготування:

Запіканка з сиром і яблуками асоціюється у мене з недільним вечерею вдома. Мама часто пече таку запіканку, Ми з нетерпінням чекаємо, поки вона застигне, а потім їмо її теплою з густою сметаною. До речі, в тісто можна додати родзинок і ванілі. Мама упаковує кілька шматків запіканки мені з собою. На другий день запіканка з яблуками буває також смачною. Її можна їсти холодної, розігріти в мікрохвильовці або в сковороді на вершковому маслі.

До речі, запіканка з сиром не тільки дуже смачна, але і корисна. Дуже добре підходить вона і діткам, і вагітним жінкам.

Як приготувати запіканку з сиром і яблуками?

1. Сир протріть з цукром ложкою або блендером.

2. У сирно-цукрову масу додайте сметани. Перемішайте.

3. Масло вершкове розтопити і додайте в тісто.

4. Всипте манну крупу. Додати сіль. Ретельно все перемішайте до однорідної маси.

5. Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками або часточками. Засипте яблука корицею.

6. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом, присипте панірувальними сухарями або манною крупою. Влийте в неї частину тесту, викладіть яблука, потім залийте тісто.

7. Випікайте запіканку протягом півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці.

Готова запіканка з сиром і яблуками буде досить рідкої, але в міру остигання вона застигне.

Смачного!

  • Сир - 500 грам
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйця - 1 штука
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Крупа манна - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яблука - 2-3 штук
  • Обкладинка - 2-3 Щепоток
Запіканка з сиром і яблуками асоціюється у мене з недільним вечерею вдома. Мама часто пече таку запіканку, Ми з нетерпінням чекаємо, поки вона застигне, а потім їмо її теплою з густою сметаною. До речі, в тісто можна додати родзинок і ванілі. Мама упаковує кілька шматків запіканки мені з собою. На другий день запіканка з яблуками буває також смачною. Її можна їсти холодної, розігріти в мікрохвильовці або в сковороді на вершковому маслі.

До речі, запіканка з сиром не тільки дуже смачна, але і корисна. Дуже добре підходить вона і діткам, і вагітним жінкам.

Як приготувати запіканку з сиром і яблуками?

1. Сир протріть з цукром ложкою або блендером.

2. У сирно-цукрову масу додайте сметани. Перемішайте.

3. Масло вершкове розтопити і додайте в тісто.

4. Всипте манну крупу. Додати сіль. Ретельно все перемішайте до однорідної маси.

5. Яблука промийте, очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими кубиками або часточками. Засипте яблука корицею.

6. Форму змастіть вершковим або рослинним маслом, присипте панірувальними сухарями або манною крупою. Влийте в неї частину тесту, викладіть яблука, потім залийте тісто.

7. Випікайте запіканку протягом півгодини в розігрітій до 180 градусів духовці.

Готова запіканка з сиром і яблуками буде досить рідкої, але в міру остигання вона застигне.

Смачного!

Схожі рецепти