Сирна запіканка з маком і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набрид звичний смак запіканки, спробуйте його різноманітити. Я, наприклад, вирішила додати яблука і мак, вийшло незвично і дуже смачно. Ділюся цим рецептиком і з вами!
Любителі маку по достоїнству оцінять цей рецепт, за яким сирна запіканка з маком і яблуками тане в роті. Мак і яблука, як виявилося, непогано поєднуються. Краще брати кисло-солодкі або солодкі сорти яблук, оскільки сир сам по собі досить кислуватий. Манка в рецепті використовується замість борошна. Повірте, це ідеальний варіант приготування розсипчастої і ніжною запіканки, яку з задоволенням будуть їсти навіть діти.
- Сир - 500 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Цукор - 150 грам
- Манька - 150 грам
- Мак - 100-150 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Крем - 200 грам
- Ванільний цукор - 20 грам
1. Цей рецепт дуже смачної запіканки з маком і яблуками досить поширений. Мака можна класти за смаком. І чим більше, тим краще. Відразу збиваємо сир з яйцями до стану однорідної маси.
2. Додаємо цукор, манку і ванільний цукор.
3. Додаємо також сметану, продовжуємо збивати.
4. В самому кінці вводимо мак (можна його попередньо запарити).
5. І яблука (я їх очищаю від шкірки, нарізаю шматочками, а потім ще на половинки). Всю нашу масссу продовжуємо замішувати, поки вона не стане однорідною по консистенції. Якщо не любите, коли яблука занадто крупно порізані в тесті, натріть їх на крупній тертці (я так експериментувала, і можу сказати, що вдало).
6. Викладаємо наше "тісто" в форму для випічки. Я готувала в мультиварці, вибирала режим "випічка" з 40 хвилин. Але таке тісто універсальне, запіканку можна готувати у звичайній формі в духовці також близько 40 хвилин при температурі не більше 180 градусів.
7. Після приготування запіканки даємо їй трохи охолонути, а потім витягуємо її з форми.
8. Нарізаємо на частини і подаємо до столу. При бажанні її можна прикрасити фруктами, присипати цукровою пудрою і навіть тертим шоколадом.